Ksa legt opnieuw last onder dwangsom op aan illegale online kansspelaanbieder


Gepubliceerd op 7 september 2022

De Kansspelautoriteit (Ksa) legt een last onder dwangsom op aan M.K.C Limited voor het illegaal aanbieden van online kansspelen. Als M.K.C Limited niet stopt met het illegaal aanbieden van online kansspelen, moet het bedrijf een dwangsom bepalen van 28.000 euro per week. De totale dwangsom kan oplopen tot een maximum van 84.000 euro.

Onderzoek van de Ksa toonde onder meer aan dat M.K.C Limited via in ieder geval één website online kansspelen aanbiedt aan Nederlandse consumenten. Een Nederlandse consument kan een spelersaccount aanmaken, een storting doen en deelnemen aan kansspelen. Er zijn geen technische maatregelen genomen die Nederlandse consumenten uitsluiten van deelname. M.K.C Limited heeft hiervoor geen vergunning.

Veilig spelen

Sinds 1 oktober 2021 mogen aanbieders met een vergunning online kansspelen aanbieden in Nederland onder strikte voorwaarden. Deze voorwaarden zijn erop gericht dat er een veilig legaal aanbod is, waarbij spelers verzekerd zijn van eerlijk spel en beschermd worden tegen kansspelverslaving. Daarbij hoort een strenge aanpak van illegaal aanbod.