WK-campagne Loket Kansspel


Gepubliceerd op 22 november 2022

Het Loket Kansspel is een campagne gestart die deelnemers aan kansspelen aanmoedigt te controleren wat voor speler zij zijn.

De aanleiding voor de campagne is het WK Voetbal in Qatar dat afgelopen weekeinde van start ging. De doelstelling van de campagne, die zich met name richt op jongeren van 18-25 jaar, is bewustwording rondom het onderwerp gokken en de risico’s die daarmee gemoeid zijn.

Test

Op de site loketkansspel.nl is het mogelijk een test te doen die in staat stelt risico’s te herkennen en speelgedrag onder controle te houden. Daarbij komen vragen aan de orde als hoe goed jij als speler in staat bent jezelf in de hand te houden en hoe sterk je in je schoenen staat, bijvoorbeeld als er geld is verloren. Zet je dan opnieuw in?

Verslavingspreventiefonds

Op loketkansspel.nl staan tips, advies en informatie over bewust spelen en hoe te stoppen bij probleemgedrag. Het Loket Kansspel is een van de bestedingsdoelen van het Verslavingspreventiefonds, dat tot stand kwam als gevolg van de Wet Kansspelen op afstand. Bij het loket kunnen spelers en hun omgeving terecht voor informatie, advies en, indien nodig, doorgeleiding naar zorg in de eigen regio.


Zie ook

Loket Kansspel (Hulp en begeleiding voor mensen met gokproblemen)