Boete Toto Online voor reclame gericht op jongvolwassenen


Gepubliceerd op 25 november 2022

De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft Toto Online een boete opgelegd van 400 duizend euro. Toto  Online richtte reclame op jongvolwassenen (18-23-jarigen). Dat is verboden.

De Ksa heeft geconstateerd dat Toto Online van 1 oktober 2021 (de datum waarop de legale markt voor online kansspelen open ging) tot 1 februari 2022 reclameberichten stuurde aan haar totale klantenbestand. Daarbij is ook reclame, inclusief bonusaanbiedingen, gestuurd aan jongvolwassenen. Dat had de kansspelaanbieder niet mogen doen. Het is verboden om reclame te sturen aan jongvolwassenen. Toto Online staakte de overtreding per 1 februari 2022.

Jongeren extra kwetsbaar

René Jansen, voorzitter van de Ksa: ‘De wet zegt dat kwetsbare groepen, waaronder jongvolwassenen, extra beschermd moeten worden. De hersenen van jongeren zijn nog in ontwikkeling. Daardoor zijn zij extra kwetsbaar voor het ontwikkelen van gokverslaving. Kansspelaanbieders moeten de regels die bedoeld zijn om kwetsbare groepen te beschermen, ten volle respecteren. Dat is hier niet gebeurd en daarom deze boete.’


Zie ook

Uit dit bericht blijkt niet of tegen dit besluit bezwaar is gemaakt of beroep is ingesteld. Zie voor de actuele stand van zaken:

Sanctiebesluit Toto Online B.V.

Regels reclame