Last onder dwangsom voor illegale online kansspelaanbieder Gammix


Gepubliceerd op 11 juli 2022

De Kansspelautoriteit (Ksa) legt het bedrijf Gammix Limited een last onder dwangsom op wegens het illegaal aanbieden van online kansspelen. Als Gammix hiermee niet stopt, moet het bedrijf een  dwangsom betalen van 1,47 miljoen euro per week. De dwangsom kan oplopen tot een maximum van bijna 4,5 miljoen euro.

De Ksa heeft geconstateerd dat Gammix via verschillende websites kansspelen aanbiedt aan Nederlandse consumenten. Gammix Ltd heeft hier geen vergunning voor. Hierdoor is er geen toezicht mogelijk, waardoor er geen controle is op onder meer de eerlijkheid van het spel en of er voldoende aandacht is voor verslavingspreventie.

Veilige omgeving

Sinds 1 oktober 2021 zijn online kansspelen in Nederland onder strikte voorwaarden gelegaliseerd. De doelstelling is een veilige omgeving creëren voor mensen die online willen gokken. Hierbij hoort het streng aanpakken van illegale aanbieders.


Uit dit bericht blijkt niet of tegen dit besluit bezwaar is gemaakt of beroep is ingesteld. Zie voor de actuele stand van zaken: