Ksa waarschuwt voor op zwart gaan illegale goksites


Gepubliceerd op 27 januari 2022

De Kansspelautoriteit (Ksa) waarschuwt consumenten dat sites van illegale online kansspelaanbieders binnenkort mogelijk niet meer bereikbaar zijn vanuit Nederland. De Ksa adviseert daarom dringend spelerstegoeden bij illegale aanbieders weg te halen.

De Ksa houdt er rekening mee dat illegale online aanbieders, die op korte termijn geconfronteerd worden met handhavend optreden, hun site op zwart zetten. Dat juicht de Ksa toe, maar een bijkomend effect kan zijn dat spelers niet meer bij hun tegoeden kunnen en hun geld kwijt zijn.

Legaal aanbod

Sinds 1 oktober 2021 is er legaal online aanbod. Consumenten kunnen daardoor terecht bij betrouwbare aanbieders die een eerlijk spel bieden en aandacht hebben voor verslavingspreventie. De Ksa houdt daar toezicht op. Hierbij hoort ook streng optreden tegen illegale aanbieders: het moet immers lonen om een vergunning te hebben.

Onderzoek afgerond

Eerder maakte de Ksa bekend in het kader van het nieuwe handhavingsbeleid 25 illegale websites te hebben geselecteerd voor nader onderzoek. Het aantal websites dat nader wordt onderzocht, is inmiddels uitgebreid. De bedrijven in kwestie gaan binnenkort horen dat er een onderzoek tegen hen loopt en er handhavend wordt opgetreden. Een aantal illegale aanbieders zorgde er al voor niet meer bereikbaar te zijn vanuit Nederland. Opgetreden wordt nu tegen sites die nog wél bereikbaar zijn. Consumenten kunnen daarom maar beter hun spelerstegoeden terughalen; garanties dat illegale aanbieders geld teruggeven als ze niet meer bereikbaar zijn vanuit Nederland, zijn er niet. De Ksa kan daarin niet bemiddelen.