Ksa pakt organisatoren illegale bingo en loterij aan


Gepubliceerd op 2 september 2021

De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft de organisatoren van een commerciële online bingo en een commerciële online loterij een last onder dwangsom opgelegd. Het gaat om de bingo Luxury Bingo (via Facebook) en de loterij BSB Shop (eerst via Facebook, later via het platform Discord).

In beide gevallen was sprake van recidive. De organisator van Luxury Bingo was door de Ksa gemaand te stoppen. Die gaf daar oorspronkelijk gehoor aan, maar pakte na een periode van inactiviteit de draad toch weer op. Inmiddels is de pagina door Facebook verwijderd, na een melding door de Ksa. De hoogte van de last bedraagt 3000 euro per overtreding tot een maximum van 30.000 euro.

BSB Shop organiseerde online loterijen oorspronkelijk ook via Facebook (op de pagina met de naam 'Silhouette cameo patronen & ideeën'), maar week na optreden door de Ksa uit naar het platform Discord. De hoogte van de last in deze zaak is 7000 euro per overtreding tot een maximum van 35.000 euro.

Niet verzekerd van eerlijk spel

De Ksa treedt op tegen illegale kansspelen. Het is verboden een kansspel aan te bieden zonder vergunning. Deelnemers aan illegale kansspelen zijn niet verzekerd van een eerlijk spel: verloopt de trekking wel eerlijk, zijn er wel echt prijzen, is er geen sprake van oplichting, doen de organisatoren niet aan zelfverrijking? De Ksa waarschuwt consumenten dan ook voor deelname.

Sinds enige tijd werkt de Ksa samen met Facebook om dit soort illegale praktijken een halt toe te roepen.


Zie ook

Uit dit bericht blijkt niet of tegen deze besluiten bezwaar is gemaakt of beroep is ingesteld. Zie voor de actuele stand van zaken:

Besluit Luxury Bingo

Besluit BSB Shop