Starten gunningsprocedure nieuwe totalisatorvergunning


Gepubliceerd op 20 oktober 2021

Het aanbieden van offline weddenschappen op paardenraces in Nederland vereist een totalisatorvergunning. Dit is een wettelijk monopolie, met maar één vergunning. De huidige totalisatorvergunning loopt af op 30 juni 2022.  De Kansspelautoriteit heeft een open en transparante gunningsprocedure gestart voor het verlenen van een nieuwe vergunning voor de periode van 1 juli 2022 tot en met 30 juni 2027.

Aanvraagprocedure

De beoordeling van de aanvragen verloopt in twee fasen.

  • In de eerste fase beoordeelt de Kansspelautoriteit alle aanvragen op basis van een pakket eisen op het gebied van rechtsvorm en vestigingsplaats, continuïteit, intern toezicht, betrouwbaarheid, integriteitsbeleid, en aantoonbare ervaring met het offline aanbieden van sportweddenschappen.
  • De tweede fase vindt alleen plaats als er na de eerste fase meer dan één aanvrager overblijft. In dat geval wijst een notaris een winnaar aan, via een ongewogen loting.

Elke aanvrager is een vergoeding van € 32.000 verschuldigd voor de afhandeling van de aanvraag. Die moet vooraf worden betaald en wordt niet terugbetaald.

Aanvragen kunnen worden ingediend vanaf 1 tot en met 30 november 2021.

Voorbehoud

Dit bericht is uitsluitend bedoeld ter informatie en er kunnen geen rechten aan worden ontleend.