Ksa en Britse collega tekenen samenwerkingsovereenkomst


Gepubliceerd op 17 mei 2021

De Kansspelautoriteit (Ksa) en de UK Gambling Commission (UKGC) hebben recent een Memorandum of Understanding getekend.

Met zo’n samenwerkingsovereenkomst kunnen de Ksa en de UKGC elkaar beter ondersteunen in hun toezichthoudende taken. Hierbij moet onder andere gedacht worden aan het uitwisselen van algemene informatie, bijvoorbeeld over best practices. Ook meer specifieke informatie kan worden gedeeld, bijvoorbeeld in het kader van handhaving en vergunningverlening. In het document worden gemeenschappelijke doelen genoemd, zoals het tegengaan van criminaliteit, bescherming van de speler en het voorkomen van kansspelverslaving.

'Samenwerking is belangrijk'

René Jansen, voorzitter van de raad van bestuur van de Ksa, is blij met de afspraken van de Ksa met de UKGC. Eerder werden dergelijke samenwerkingsovereenkomsten afgesloten met de toezichthouders van Frankrijk, Malta, Zweden en België. Jansen: ‘Zo'n Memorandum of Understanding vormt een goede basis voor het delen van kennis, samenwerking en een soepele uitwisseling van informatie. Tevens wordt aan kansspelaanbieders een duidelijk signaal afgegeven dat op internationaal niveau wordt samengewerkt. Online kansspelen bewegen zich over de grenzen heen. Daarom is het belangrijk dat toezichthouders samenwerken.’

Addendum

René Jansen tekende namens de Ksa. Voor de UKGC zette de directeur, Sarah Gardner, haar handtekening. Er werd door beide toezichthouders al op informele basis samengewerkt. Bij de overeenkomst is een addendum toegevoegd die de specifieke situatie op het gebied van gegevensbescherming regelt die is ontstaan nu het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie heeft verlaten.