Boete voor aanbieden online kansspelen via website luckydays


Gepubliceerd op 21 mei 2021

De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft een boete van 440.000 euro opgelegd aan het op Curaçao gevestigde bedrijf Raging Rhino. Dit bedrijf bood via de website luckydays.com kansspelen aan Nederlandse spelers aan.

Onderzoek van de Ksa toonde aan dat de site van Raging Rhino vanuit Nederland bereikbaar was, dat het in Nederland gangbare betaalmiddel iDEAL werd gebruikt en dat er op de site verwezen werd naar een online platform dat onder meer in de Nederlandse taal hulp biedt bij verslaving. In de periode van 1 mei 2020 - 31 juli 2020 werden via iDEAL vanaf Nederlandse bankrekeningen 224.630 transacties verwerkt voor in totaal ruim 18 miljoen euro.

Zonder vergunning verboden

Kansspelen aanbieden mag alleen met een vergunning. Op dit moment is het nog niet mogelijk in Nederland legaal via internet kansspelen aan te bieden. Dat gaat veranderen. Op 1 april trad de Wet Kansspelen op afstand (Koa) in werking. Daardoor is het nu mogelijk een vergunning aan te vragen voor het aanbieden van online kansspelen. Bedrijven die aan alle strenge voorwaarden voldoen en een vergunning krijgen, mogen vanaf 1 oktober 2021 via internet kansspelen aanbieden. Alle voorwaarden zijn erop gericht dat er straks een veilig legaal aanbod is, waarbij spelers verzekerd zijn van een eerlijk spel en beschermd worden tegen kansspelverslaving. "Daarbij hoort een strenge aanpak van illegaal aanbod, nu en ook na 1 oktober", benadrukt René Jansen, voorzitter van de raad van bestuur van de Ksa.

De website luckydays.com is vanuit Nederland niet meer bereikbaar. Raging Rhino heeft de boete betaald.


Zie ook

Uit dit bericht blijkt niet of tegen het besluit bezwaar is gemaakt of beroep is ingesteld. Zie voor de actuele stand van zaken het Sanctiebesluit Raging Rhino N.V.