Boete voor aanbieden online kansspelen via website betchan


Gepubliceerd op 13 juli 2021

De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft een boete van 500.000 euro opgelegd aan het op Malta gevestigde bedrijf N1 Interactive Limited. Via de website betchan.com werden door N1 kansspelen aan Nederlandse spelers aangeboden.

Onderzoek van de Ksa toonde onder meer aan dat de site van N1 vanuit Nederland bereikbaar was, dat Nederland niet genoemd werd als land waarin online kansspelen illegaal zijn en dat er verschillende aanwijzingen waren waaruit bleek dat het aanbod zich richtte op de Nederlandse speler. Zo werd het woord ‘Amsterdam’ als bonuscode gebruikt. Bij het bepalen van de hoogte van de boete, golden boete verhogende omstandigheden. De Ksa rekent het N1 onder meer extra aan dat er geen zichtbare leeftijdsverificatie plaatsvond en dat er zogenoemde inactivity fees bij spelers in rekening werden gebracht.

Zonder vergunning verboden

Kansspelen aanbieden mag alleen met een vergunning. Op dit moment is het nog niet mogelijk om in Nederland legaal via internet kansspelen aan te bieden. Dat gaat veranderen. Op 1 april trad de Wet Kansspelen op afstand (Koa) in werking. Daardoor is het nu mogelijk een vergunning aan te vragen voor het aanbieden van online kansspelen. Bedrijven die aan alle strenge voorwaarden voldoen en een vergunning krijgen, mogen vanaf 1 oktober 2021 via internet kansspelen aanbieden.

Veilig spelen

Alle voorwaarden zijn erop gericht dat er straks een veilig legaal aanbod is, waarbij spelers verzekerd zijn van een eerlijk spel en beschermd worden tegen kansspelverslaving. 'Daarbij hoort een strenge aanpak van illegaal aanbod, nu en ook na 1 oktober', benadrukt René Jansen, voorzitter van de raad van bestuur van de Ksa.

De website betchan.com is door het optreden van de Ksa vanuit Nederland niet meer bereikbaar.


Status procedure

Uit dit bericht blijkt niet of tegen het besluit bezwaar is gemaakt of beroep is ingesteld. Zie voor de actuele stand van zaken het sanctiebesluit N1 Interactive limited.