Boete van 6 ton voor illegaal aanbieden online kansspelen


Gepubliceerd op 8 januari 2021

De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft voor 600.000 euro aan boetes opgelegd voor het aanbieden van illegale online kansspelen via de websites www.futgalaxy.nl en nl.futgamer.com. Virtual Coin Gaming N.V. te Curaçao, het bedrijf achter de websites, kreeg een boete van een half miljoen euro. Een betrokken privépersoon kreeg 100.000 euro boete.

De boete is om meerdere redenen verhoogd. Een van de redenen is dat is vastgesteld dat minderjarigen, of in ieder geval jongvolwassenen, deelnamen aan de kansspelen.

De Ksa treedt met voorrang op tegen illegale kansspelen die zich specifiek op de Nederlandse consument richten. Dat was bij beide websites het geval. Zo gebruikten de websites de Nederlandse taal en een van de sites maakte gebruik van het betaalmiddel iDEAL en de website-extensie .nl.

De Wet op de kansspelen, die bepaalt dat een kansspel alleen mag worden aangeboden als daar een vergunning voor is verleend, is met het onvergunde aanbod van verschillende categorieën kansspelen overtreden. Online kansspelen zijn op dit moment verboden. De huidige wet maakt het niet mogelijk een vergunning voor online kansspelen aan te vragen. Dat gaat door de Wet Kansspelen op afstand veranderen. Die wet wordt in 2021 van kracht. Het wordt onder strikte voorwaarden mogelijk een vergunning te krijgen voor het aanbieden van kansspelen via internet. Er is dan toezicht mogelijk, waardoor spelers beschermd kunnen spelen.

Zie ook: Sanctiebesluit


Meer informatie

Status procedure

Uit dit bericht blijkt niet of tegen het besluit bezwaar is gemaakt of beroep is ingesteld. Zie voor de actuele stand van zaken het sanctiebesluit Virtual Coin Gaming NV.