Speler checken in Cruks

Speler geeft aan u zijn persoonlijke gegevens

Als kansspelaanbieder heeft u een code nodig om de speler te checken in Cruks. Daarom geeft een speler alleen de eerste keer dat hij bij u speelt een aantal persoonsgegevens: burgerservicenummer, naam en geboortedatum.

Heeft de speler geen burgerservicenummer? Dan heeft u de naam, geboortedatum en geboorteplaats nodig.

Crukscode dubbel versleuteld

De persoonsgegevens verstuurt u eenmalig via een beveiligde verbinding naar de Kansspelautoriteit. Wij versleutelen de persoonsgegevens in een unieke Crukscode waarin wij ook een code verwerken voor uw gokbedrijf. Deze Crukscode sturen wij terug met een 'HIT' of 'NO HIT', als de speler wel of niet in het Cruksregister staat.

Crukscode bewaart u, burgerservicenummer niet

De Crukscode van de speler moet u bewaren. U koppelt dit aan het klantaccount. Het burgerservicenummer van de speler moet u na het ontvangen van de Crukscode vernietigen.

Bezoekt de speler u nog een keer? Dan kunt u via het klantaccount en de daaraan gekoppelde Crukscode zien of u op dat moment in Cruks staat ingeschreven met een speelpauze. Een speler die bij u bekend is hoeft niet meer zijn identiteitsbewijs te tonen.

Crukscode is niet meer herleidbaar naar persoonsgegevens

Wij pseudonimiseren de gegevens van de speler en maken daarvan een dubbel versleutelde Crukscode. Ook elke aanbieder heeft een code die wij daarin versleutelen. De code is daardoor niet meer herleidbaar naar persoonsgegevens.

De dubbele versleuteling maakt het mogelijk om:

  • meer unieke combinaties te maken, wat de versleuteling sterker maakt
  • te bepalen welke vergunninghouder het verzoek stuurt, zo houden wij toezicht en controle over de aansluiting met elke aanbieder
  • te voorkomen dat Crukscodes uitgewisseld kunnen worden tussen partijen: op basis van Crukscodes is geen relatie te leggen tussen bestanden van verschillende vergunninghouders

Vragen over speler checken