Keuren spelsysteem

Laatst gewijzigd 19-5-2021 (keuringsschema 1.4)

Uw spelsysteem moet volledig zijn gekeurd voordat wij een vergunning kunnen afgeven voor kansspelen op afstand in Nederland. In het keuringsschema op deze pagina staat hoe uw spelsysteem gekeurd moet worden door een keuringsinstelling om aan de voorwaarden te voldoen.

Regel eerst de ontheffing van uw keuringsinstelling

Uw keuringen kunnen alleen worden uitgevoerd door een door de minister aangewezen keuringsinstelling. Bij de ingang van de Wet kansspelen op afstand zijn nog geen keuringsinstellingen aangewezen.  Daarom kunnen wij op verzoek van de aanvrager een tijdelijke ontheffing geven van deze verplichting.

Bekijk het keuringsschema

Het spelsysteem is gedefinieerd in artikel 1.1 van het Besluit kansspelen op afstand. Alles wat volgens het schema gekeurd moet worden behoort tot het spelsysteem.

Naar aanleiding van vragen van marktpartijen publiceerden wij een aangepast keuringsschema, versie 1.4. Hierin zijn een aantal zaken duidelijker beschreven, namelijk de eisen aan zowel de keuringsinstellingen als aan de rapportage. Daarnaast zijn er een aantal speltechnische keuringsvoorschriften vervallen en zijn er kleine onvolkomenheden opgelost.

De aangepaste versie van het Keuringsschema versie 1.4 heeft geen consequenties voor aanbieders die al een vergunningsaanvraag hebben ingediend.

Download keuringsschema

Download online gambling assessment scheme - English version

Please note: the English version is a courtesy translation only. Only the Dutch version of the assessment scheme is binding.

Dient u uw aanvraag vóór 15 april in?

Dient u uw aanvraag voor 15 april 2021 in? Dan dient u bij uw aanvraag tenminste een complete beschrijving van uw spelsysteem in met het formulier 'samenhang spelsysteem'. De overige documenten voor keuringen kunt u later aanleveren. Namelijk tot 1 juli 2021.

Alle formulieren vindt u onder benodigde documenten.

Vragen & antwoorden bij keuringsschema

Houd deze webpagina's goed in de gaten

Wij actualiseren deze pagina's regelmatig. Houd deze en onderliggende webpagina's daarom goed in de gaten. Blijf op de hoogte van belangrijke wijzigingen en abonneer op onze themanieuwsbrief Koa.

Heeft u nog vragen?

Algemene vragen over het keuringsschema kunt u stellen via info@kansspelautoriteit.nl onder vermelding van ‘Keuringsschema’. Wij gaan in principe niet in op individuele gevallen. Houd daarom deze website in de gaten voor het antwoord op uw vraag.