Wetenschappelijk medewerker

De Kansspelautoriteit is onafhankelijk toezichthouder voor de naleving van een veilig kansspelaanbod. Als zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) heeft de Kansspelautoriteit een unieke positie tussen overheden, aanbieders, consumenten en de maatschappij. De kansspelmarkt is volop in beweging. De Kansspelautoriteit hecht daarbij extra aan de belangen van consumenten. Zij moeten veilig kunnen spelen.
De Kansspelautoriteit informeert en beschermt consumenten tegen onder andere misleidende reclame en helpt kansspelverslaving voorkomen. De Kansspelautoriteit gaat illegale kansspelen tegen, evenals het gebruiken of misbruiken van kansspelen voor criminele activiteiten, waaronder witwassen en aan kansspelen gerelateerde wedstrijdvervalsing. Bovendien behoort het reguleren van een passend legaal aanbod tot een van de kerntaken. Onderdeel van deze taak is het beoordelen en toekennen, dan wel afwijzen van vergunningsaanvragen, het toezien op naleving van wet- en regelgeving door vergunninghouders en het handhavend optreden bij het niet naleven daarvan. De Kansspelautoriteit is ook internationaal actief, samenwerkend met andere toezichthouders op kansspelen, vooral in Europa.

De Kansspelautoriteit heeft een vacature voor een

Wetenschappelijk medewerker

Ideale functie voor een wetenschappelijke speurneus met vrijheidsdrang

Het online kansspelen is met ingang van 1 oktober 2021 gelegaliseerd door de Wet Kansspelen op afstand (Koa). We gaan dan toezicht houden op een nieuwe, internationale markt, die onder andere op het gebied van informatietechnologie sterk verschilt van de markt voor landgebonden kansspelen. Dat doen we probleemgericht en risico gestuurd: we werken als eerste aan de grootste problemen met de meeste risico’s voor de consument. Cruciaal hiervoor is de informatiepositie van de Kansspelautoriteit.
Vragen waar jij warm voor loopt zijn 'Hoe zorgen we voor een markt waarin de speler wordt beschermd, kansspelverslaving wordt voorkomen en illegaliteit en criminaliteit wordt bestreden?' 'Wat doet de markt zelf al en welke interventies zou de Kansspelautoriteit moeten doen?' Als specialist op het gebied van marktanalyses signaleer jij trends en ontwikkelingen in de kansspelmarkt. Je vertaalt deze naar onderzoeksvragen. Voor het schrijven van je analyses maak je gebruik van uiteenlopende soorten data en informatiebronnen. Je doet fenomeenonderzoeken. Op basis van marktonderzoek en analyses adviseer je over maatregelen om een veilig aanbod van kansspelen te waarborgen. Je wilt het effect van je adviezen 'op straat' zien.

Je maakt deel uit van de afdeling Juridische Zaken en Ontwikkeling. Samen met twee collega’s, de onderzoekcoördinator en een senior adviseur kansspelmarkt, vorm je ‘het O-cluster’. Van hieruit werk je nauw samen met analisten die elders in de organisatie onderzoeken verrichten, ter ondersteuning van de toezichthouders. Je bent breed in de organisatie inzetbaar. Het afdelingshoofd Juridische Zaken & Ontwikkeling is je direct leidinggevende.

Wat ga je concreet doen?

• Je zet marktanalyses en systematische onderzoeken op en voert ze uit.
• Je signaleert risico's, problemen en trends, laat relevante ontwikkelingen zien in kwantitatieve en kwalitatieve analyses.
• Je rapporteert en adviseert frequent, via het afdelingshoofd, aan het MT en of RvB.
• Je houdt je goed op de hoogte van maatschappelijke en economische ontwikkelingen op jouw vakgebied.
• Je signaleert blinde vlekken in de informatiepositie van de Kansspelautoriteit en doet voorstellen hoe deze te verbeteren.
• Je werkt samen met collega’s de detectiefunctie verder uit, om signalen over ontwikkelingen op de kansspelmarkt tijdig te onderkennen.
• Je bouwt een (internationaal) netwerk op gericht op het uitwisselen van signalen over ontwikkelingen op de kansspelmarkt.

Wat heb je daarvoor nodig?

• Je hebt een afgeronde relevante WO opleiding op een uitstekend academisch werk- en denkniveau, bijvoorbeeld economie, econometrie, wiskunde, eventueel sociale wetenschappen met een nadruk op kwantitatieve onderzoeksmethoden.
• Je hebt 2 a 3 jaar ervaring met het verrichten van (markt)analyses.
• Je hebt ervaring met R of Python of ben bereid om dat te leren.
• Werkervaring bij een onderzoeksbureau is een pre.
• Je hebt interesse in vraagstukken op het gebied van kansspelen.
• Je bent analytisch, kritisch en resultaatgericht.
• Je hebt een talent in het vinden van (gaten in) de informatie. En in geval van tunnelvisie heb jij de kwaliteiten om die te doorbreken.
• Je bent doortastend, kunt anderen meekrijgen en kunt werken onder de druk van een deadline.
• Jouw analyses, adviezen en rapportages zijn vlot leesbaar en geschreven in goed Nederlands.
• Mondeling gebruik je duidelijke taal, to the point, afgestemd op de doelgroep.
• Je spreekt en schrijft uitstekend Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Bij de Kansspelautoriteit werken betrokken en bevlogen mensen. Onze lijnen zijn kort, de bureaucratie is minimaal. De sfeer is informeel, werkplezier vinden we belangrijk en gedrevenheid wordt hoog gewaardeerd. Bij de Kansspelautoriteit krijg je structureel aandacht voor je loopbaanontwikkeling. Er zijn ruime opleidingsmogelijkheden en door de goede relaties met andere toezichthouders kun je je kennis en kunde gemakkelijk verbreden. Het kantoor van de Kansspelautoriteit is gelegen nabij het centrum van Den Haag en direct naast Den Haag Centraal.
• De functie is ingeschaald in schaal 11 BBRA, waarbij je salaris afhankelijk is van ervaring en varieert van € 3.279,32 tot € 5.039,= bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, exclusief individueel keuzebudget van 16,37% van het jaarsalaris.
• De Kansspelautoriteit maakt geen deel uit van het Rijk, maar de gebruikelijke arbeidsvoorwaarden binnen het Rijk (www.caorijk.nl) zijn van toepassing.
• Deze functie valt onder de FGR-functietypering wetenschappelijk medewerker.
• Bij de Kansspelautoriteit geven we aandacht aan de balans werk-privé. Zo blijft er een ruime mogelijkheid om thuis te werken, maar er is ook altijd een fijne werkplek op kantoor voor je ter beschikking.
• Na een jaar om je geschiktheid te kunnen beoordelen volgt een contract voor onbepaalde tijd.

Solliciteren?

De uiterste reactiedatum voor deze vacature is 6 juni 2021.
Je kunt je sollicitatie richten aan wervingenselectie@kansspelautoriteit.nl ter attentie van Laurence Gimbrere, afdelingshoofd Juridische Zaken & Ontwikkeling. Na inzending van je CV en motivatiebrief ontvang je een ontvangstbevestiging. Binnen twee weken na sluitingsdatum hoor je of we de procedure met jou willen voortzetten.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Laurence Gimbrere, afdelingshoofd Juridische Zaken & Ontwikkeling, telefoonnummer 06-13 22 63 80.

Voor meer informatie over de procedure kun je terecht bij Joyce Ravestein, HR-adviseur, jravestein@kansspelautoriteit.nl, telefoonnummer 06-82945191.