Vacature: Senior business analist /proces analist

De Kansspelautoriteit is onafhankelijk toezichthouder voor de naleving van een veilig en eerlijk kansspelaanbod. Als zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) heeft de Kansspelautoriteit een unieke positie tussen overheden, aanbieders, consumenten en de maatschappij. De kansspelmarkt is volop in beweging. De Kansspelautoriteit hecht daarbij extra aan de belangen van consumenten. Zij moeten veilig kunnen spelen.

De Kansspelautoriteit informeert en beschermt consumenten tegen onder andere misleidende reclame en helpt kansspelverslaving voorkomen. De Kansspelautoriteit gaat illegale kansspelen tegen, evenals het gebruiken of misbruiken van kansspelen voor criminele activiteiten, waaronder witwassen en aan kansspelen gerelateerde wedstrijdvervalsing. Bovendien behoort het reguleren van een passend legaal aanbod tot een van de kerntaken. Onderdeel van deze taak is het beoordelen en toekennen, dan wel afwijzen van vergunningsaanvragen, het toezien op naleving van wet- en regelgeving door vergunninghouders en het handhavend optreden bij het niet naleven daarvan. De Kansspelautoriteit is ook internationaal actief, samenwerkend met andere toezichthouders op kansspelen, vooral in Europa.

Voor het functioneel beheer van de administratieve organisatie zijn wij op zoek naar een:

Senior business analist /proces analist

36 uur per week

Wat zijn de werkzaamheden?

De Kansspelautoriteit is momenteel bezig met het tot stand brengen van een verbeterde administratieve organisatie en informatievoorziening. Hier speel jij als senior businessanalist een belangrijke rol in. Jij bent verantwoordelijk voor het functioneel beheer van de administratieve organisatie. Zo draag je bij aan de ontwikkeling én professionalisering van de Kansspelautoriteit.

Ons doel? De kerntaken van de Kansspelautoriteit maximaal ondersteunen met een goed ingerichte administratieve organisatie. Dit doel krijgt vorm door de organisatorische inrichting, een optimale keten- en procesbeschrijving, digitalisering en ICT-ondersteuning.

Als senior business-analist analyseer je verandervragen waarin je bepaalt wat de functionele gevolgen en de technische impact zijn op de IV-ondersteuning. Je modelleert bedrijfsprocessen en legt deze vast met de modelleertool Engage. Daarnaast begeleid je het opstellen van werkinstructies en business- en userrequirements, inclusief het verzamelen van requirements ten behoeve van het inrichten van applicaties. Ook toets je deliverables en test en accepteer je functionele oplevering. Verder begeleid, realiseer en implementeer je veranderingen. En samen met de (ICT-)architect en key users uit de gebruikersorganisatie stem jij de optimale oplossing af.

Wat heb je daarvoor nodig?

 • Je hebt hbo+-niveau, aangevuld met vakgerichte opleidingen.
 • Je hebt ervaring met het analyseren van businessprocessen, de toepassing van portalen en van kanalen.
 • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met BPMN en procesmodelleertools (bij voorkeur Engage).
 • Je hebt ervaring met het werken volgens scrum-methodiek, het sprint-ready maken van userstory’s en het beschrijven daarvan.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van de toezichtmarkt en/of overheidsdiensten.
 • Je hebt denkt zowel analytisch als oplossingsgericht in een agile omgeving.
 • Je bent vaardig in complexiteitsbeheersing en -reductie.
 • Je hebt uitstekende communicatieve en coachende vaardigheden.
 • Je bent gericht op samenwerking, maar kunt ook zelfstandig werken en je kunt delegeren als dat nodig is.

Wat biedt de Kansspelautoriteit?

In het team vind je betrokken en professionele mensen. De kernwaarden voor onze organisatie zijn transparant, proactief, professioneel en consistent. Onze lijnen zijn kort, de bureaucratie is minimaal. De sfeer is informeel, werkplezier vinden we belangrijk en gedrevenheid wordt hoog gewaardeerd. Als medewerker bij de Kansspelautoriteit ben je breed inzetbaar en werk je vaak over de afdelingsgrenzen heen. Ook goed om te weten: er zijn veel opleidingsmogelijkheden en dus volop kansen om je te ontwikkelen.

Wij bieden daarnaast de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • De functie is ingeschaald in schaal 12 BBRA, variërend van € 3.842,26 tot € 5.710,80 bruto op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast een individueel keuzebudget van 16,37% van het jaarsalaris. Bij minder ervaring is inschaling in aanloopschaal 11 een mogelijkheid.
 • Het betreft in eerste instantie een contract voor de periode van een jaar.
 • De Kansspelautoriteit maakt geen deel uit van het Rijk, maar de gebruikelijke arbeidsvoorwaarden binnen het Rijk (www.caorijk.nl) zijn van toepassing.
 • Bij de Kansspelautoriteit geven we aandacht aan de balans werk-privé. Zo blijft er een ruime mogelijkheid om thuis te werken, maar er is ook altijd een fijne werkplek op kantoor voor je ter beschikking.

Solliciteren?

De uiterste reactiedatum voor deze vacature is maandag 17 mei 2021 09:00 uur.

Je kunt je sollicitatie richten aan wervingenselectie@kansspelautoriteit.nl ter attentie van Alexandra de Vries, hoofd Bedrijfsvoering.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Alexandra de Vries, hoofd Bedrijfsvoering, 06 - 83 97 06 66.

Voor meer informatie over de procedure kun je terecht bij Malika Boughaf, HR-adviseur, 06 – 50 51 59 17.

Binnen twee weken na sluitingsdatum hoor je of we de procedure met jou willen voortzetten.