Senior contentmanager

De Kansspelautoriteit ontwikkelt zich snel tot een organisatie die zelf ook steeds meer digitaal en online opereert. Via datagedreven toezicht bijvoorbeeld en de inzet van AI. Ook onze communicatie verloopt steeds meer online. Wij zoeken daarom voor de afdeling Communicatie, Internationale Zaken & Bestuursondersteuning (CIB) een

Senior contentmanager

Gaat jouw creatieve brein meteen aan het werk bij het horen van begrippen als ‘design thinking’ en ‘customer journey’? Zet jij je ideeën hierover graag om in aansprekende informatie voor online consumenten? Dan kun je vast niet wachten om als senior contentmanager aan de knoppen te zitten bij de Kansspelautoriteit in Den Haag.
Je gaat onze afdeling Communicatie, Internationale Zaken en Bestuursondersteuning versterken. Samen zijn we verantwoordelijk voor het creëren en beheren van de content van onze website, social media, intranet en KsaAcademy, ons online leerplatform. Vooral onze website speelt een belangrijke rol in de communicatie van de Kansspelautoriteit.
We bieden online kennis en expertise. Daarbij gaat veel aandacht uit naar klantreizen, een taakgerichte structuur, toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid, vorm en design. Het afgelopen jaar vond een succesvolle vernieuwingsslag plaats, nu ligt de nadruk op doorontwikkelen. Jij draagt als contentmanager vooral bij aan de verdere ontwikkeling van KsaAcademy. Je richt je op het schrijven, vormgeven en actualiseren van de content, in samenwerking met de inhoudsdeskundigen.
Als ervaren contentmanager pak je relevante zaken op die onze online informatie naar naar een hoger plan tillen. Denk aan het oplossen van problemen met behulp van design-thinkingtools en het verder ontwikkelen en verbeteren van klantreizen en persona’s. Ze verdienen een vaste plek in het redactieproces en draagvlak in onze organisatie. Daar maak jij je als senior contentmanager sterk voor.

Ook help je onze redactieformule verder uit te bouwen en zorg je ervoor dat deze gaat leven binnen onze organisatie. Je draagt bij aan het doorontwikkelen van de website en de database, geeft leiding aan deelprojecten en geeft SEO-optimalisatie handen en voeten. Je geeft richting aan het wekelijkse redactieoverleg en drukt je professionele stempel op de verdere ontwikkeling van de communicatie van de Kansspelautoriteit.

Jouw profiel

Je bent een content manager met een warm kloppend hart voor de publieke zaak. Al enige tijd op senior niveau actief. Of je bent nu medior en klaar om de stap naar senior te maken in een organisatie waar jij aan de knoppen zit. Ervaring bij een overheidsinstelling of non-profitorganisatie vinden we belangrijk. Het is waardevol als je tijdens je loopbaan ook aan bureauzijde als contentspecialist hebt gewerkt. Of misschien ben je freelancer (geweest).

Jouw competenties

• Je hebt een relevante wo-opleiding afgerond.
• Je bent een ervaren en gedreven contentmanager met hart voor de publieke zaak.
• Je bent al enige tijd actief op senior niveau of bent klaar voor de kans om op dat niveau binnen onze organisatie aan de slag te gaan.
• Je hebt ervaring bij een overheidsinstelling of non-profitorganisatie. Daarnaast heb je bij voorkeur ervaring als contentspecialist aan bureauzijde of als freelancer.
• Je weet hoe je contentmanagement voor communicatiesites combineert met contentmanagement in een e-learningomgeving (KsaAcademy).
• Je hebt ruime ervaring met het inzetten van taal en beeld. Je bent in staat om ingewikkelde juridische teksten te vertalen naar B1-niveau.
• Je bent een ervaren en inspirerende projectleider. Je kunt papieren overleggen voor de rol van scrummaster en/of producteigenaar.
• Je spreekt en schrijft goed Engels;

Over de Ksa

Als zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) heeft de Kansspelautoriteit een unieke positie tussen overheden, aanbieders, consumenten en de maatschappij. De Kansspelautoriteit informeert en beschermt consumenten tegen onder andere misleidende reclame en helpt kansspelverslaving voorkomen. De Kansspelautoriteit gaat illegale kansspelen tegen, evenals het gebruiken of misbruiken van kansspelen voor criminele activiteiten, waaronder witwassen en aan kansspelen gerelateerde wedstrijdvervalsing. Veilig spelen is niet voor niets ons motto. De Kansspelautoriteit is ook internationaal actief vooral in Europa.

Over de afdeling

Onze afdeling Communicatie, Internationale Zaken en Bestuursondersteuning bestaat met jou erbij uit zeven personen: twee communicatieadviseurs, een communicatiemedewerker, een eindredacteur, een adviseur internationale zaken, een bestuurssecretaris en een afdelingshoofd. We vinden het vanzelfsprekend onderling voor elkaar in de bres te springen en thema’s die onder onze gezamenlijke verantwoordelijkheid vallen ook echt sámen op te pakken. Wij zijn verantwoordelijk voor de content van de website. De techniek (inclusief webmaster) is in handen van ICT/Bedrijfsvoering.
Wat betekent werken bij de Kansspelautoriteit?
Als contentmanager vervul je een uitdagende functie in een team van bevlogen mensen. Onze lijnen zijn kort en de sfeer is informeel. We hechten veel waarde aan werkplezier en gedrevenheid. Bij de Kansspelautoriteit krijg je structureel aandacht voor je loopbaanontwikkeling. Ons kantoor bevindt zich dicht bij het centrum van Den Haag en direct naast treinstation Den Haag Centraal.

Arbeidsvoorwaarden

• Het salaris is afhankelijk van ervaring en varieert van € 3.842,26 tot € 5.710,80 bruto per maand (schaal 12 BBRA) op basis van een 36-urige werkweek, exclusief 16,37% individueel keuzebudget per jaar.
• De Kansspelautoriteit maakt geen deel uit van het Rijk, maar de gebruikelijke arbeidsvoorwaarden binnen het Rijk (cao-Rijk) zijn van toepassing.
• Deze functie valt onder de FGR-functietypering Senior adviseur bedrijfsvoering.
• Bij de Kansspelautoriteit is er aandacht voor de balans werk-privé. Zo blijft er de mogelijkheid om thuis te werken, maar is er een fijne werkplek voor je beschikbaar op ons kantoor.
• Na een contract voor een jaar om je geschiktheid te kunnen vaststellen, krijg je een arbeidscontract voor onbepaalde tijd.

Sollicitatieprocedure

De uiterste reactiedatum voor deze vacature is 12 september 2021 09.00 uur.
Je kunt je sollicitatie richten aan wervingenselectie@kansspelautoriteit.nl ter attentie van Jan Erik van der Werff. Na inzending van je CV en motivatiebrief ontvang je een ontvangstbevestiging. Binnen een week na sluitingsdatum hoor je of we de procedure met jou willen voortzetten.

Bel gerust even met Jan Erik van der Werff, afdelingshoofd Communicatie, Internationale Zaken & Bestuursondersteuning, telefoonnummer 06  839 706 37 ( na 22 augustus) of Franklin Neuteboom, senior communicatieadviseur, 06 835 330 87. Zij vertellen je gaarg meer over de baan en over de Ksa.
Voor meer informatie over de procedure kun je terecht bij Joyce Ravestein, HR-adviseur, 06 – 829 451 91.