Vacature: handhavingsjurist kansspelen

De Kansspelautoriteit is onafhankelijk toezichthouder op de naleving van een veilig en eerlijk kansspelaanbod. Wij staan tussen overheden, aanbieders, consumenten en de maatschappij, maar we hechten extra aan de belangen van consumenten. Zij moeten veilig kunnen spelen. Zeker in een innovatieve en internationale omgeving die aan grote veranderingen onderhevig is.

Wij informeren en beschermen tegen misleidende reclame en doen wat binnen ons vermogen ligt om kansspelverslaving te voorkomen. Kansspelen aanbieden in Nederland zonder vergunning mag niet. De Kansspelautoriteit bestrijdt illegale kansspelen. Bij kansspelaanbieders, die wel een vergunning hebben, zien we erop toe dat zij voldoende maatregelen nemen om verslaving, witwassen, terrorismefinanciering en kansspel gerelateerde matchfixing te voorkomen.

Wij volgen de marktontwikkelingen op de voet en ontwikkelen ons snel tot een organisatie die steeds meer digitaal en online opereert. We werken actief samen met andere toezichthouders in Europa.

Wil jij hieraan graag jouw bijdrage leveren? Wij op zoek naar een:

Handhavingsjurist kansspelen

Wat ga je doen?

Je staat als handhavingsjurist midden in de organisatie. Het ene moment ben je bezig met het voorbereiden van het handhavingsbeleid en draag je bij aan de handhavingsstrategie. Het volgende moment bereid je met een inspecteur een concrete casus voor of beoordeel je of de boeterapportages of lasten onder dwangsom van voldoende niveau zijn.

Je moet niet gek opkijken als je de volgende dag contact hebt met een collega uit Australië, België of een land dat er tussen ligt om samen de mogelijkheden te verkennen voor samenwerking en om kennis en ervaring uit te wisselen. En soms maakt je deel uit van een multidisciplinair team dat een toezichtonderzoek voorbereidt naar een van onze vergunninghouders.

Je werkt actief mee aan het zoeken van samenwerking met andere toezichthouders in binnen en buitenland en met brancheverenigingen op het gebied van financiën en reclame om onze handhaving zo effectief mogelijk te laten zijn.

Vragen die centraal staan in jouw functie: Hoe weren we het illegaal kansspelaanbod? Hoe pakken we in het buitenland gevestigde aanbieders effectief aan? Welke barrières kunnen we opwerpen? Welke juridische instrumenten kunnen we inzetten? En welke handhavingsmogelijkheden bieden sociale media en nieuwe digitale technieken?

Jouw afdeling

De afdeling Handhaving ontwikkelt het handhavingsbeleid gericht op het illegaal kansspelaanbod en voert concrete handhavingsacties uit. Daarnaast houden we toezicht op de naleving door vergunninghouders van de verplichtingen uit de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme en matchfixing. Als handhavingsjurist maak je onderdeel uit van het beleids- en juridische onderdeel van de afdeling. Dit onderdeel is gericht op het borgen en bewaken van de kwaliteit van onze (juridische) producten en processen en op het ontwikkelen van beleid.

Wat heb je daarvoor nodig?

 • Je hebt een afgeronde wo-opleiding recht/criminologie en gedegen kennis van bestuursrechtelijke en strafrechtelijke handhaving
 • Je beschikt over tenminste drie jaar ervaring in een vergelijkbare rol
 • Je hebt bij voorkeur kennis van markttoezicht en/of overheidsdiensten
 • Je bent bedreven in het opstellen van boeterapporten, lasten onder dwangsom en hebt ervaring met het maken van probleemanalyses
 • Je hebt een goed ontwikkelde antenne voor politiek-bestuurlijke belangen
 • Je hebt een creatieve geest en kunt onafhankelijk denken
 • Je spreekt en schrijft zeer goed Nederlands en Engels

Arbeidsvoorwaarden

Betrokken en professionele mensen voelen zich thuis bij de Kansspelautoriteit. Onze lijnen zijn kort, de sfeer is informeel, werkplezier vinden we belangrijk en gedrevenheid wordt hoog gewaardeerd. Je komt werken in een relatief jonge en kleine, kennisintensieve organisatie van ongeveer 100 mensen. Per definitie werk je vaak over de afdelingsgrenzen heen. Ook goed om te weten: er zijn veel opleidingsmogelijkheden en dus volop kansen om je verder te ontwikkelen.

 • De functie is ingeschaald in schaal 11. Het salaris is maximaal € 5.039,- bruto (afhankelijk van ervaring) op basis van een 36-urige werkweek
 • We starten met een jaarcontract met uitzicht op een vast contract
 • De Kansspelautoriteit maakt geen deel uit van het Rijk, maar de cao (www.caorijk.nl) is van toepassing
 • We geven nadrukkelijk aandacht aan de balans werk-privé. Het thuiswerken wordt optimaal ondersteund, maar er is ook altijd een fijne werkplek voor je op kantoor

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst.

Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ruime studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Solliciteren?

Om een beeld van de organisatie en de werksfeer te geven, drinken we graag voorafgaand aan je sollicitatie een (digitaal) kopje koffie met je. Bel daarvoor met Marc Merx, afdelingshoofd Handhaving, 06 - 83 97 05 95 of met Eva Bouman, jouw toekomstige collega handhavingsjurist, 06-82444417.

Neem ook alvast een kijkje op onze website. Enthousiast geworden? Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren! Je kunt je sollicitatie richten aan wervingenselectie@kansspelautoriteit.nl ter attentie van Marc Merx.

De uiterste reactiedatum voor deze vacature is 30 juli 2021.


'Misstanden motiveren mij'

Eva Bouman werkt sinds 2018 als jurist bij de Kansspelautoriteit.

Lees haar verhaal