Thomas Borghols is sinds oktober 2022 in dienst bij de Kansspelautoriteit en werkt als senior adviseur verslavingspreventie in het team Strategie van de afdeling Communicatie & Strategie. In zijn werk heeft hij veel te maken met de spelers van kansspelen.
Wat maakt het werken bij de Kansspelautoriteit zo leuk voor jou?
De grote verantwoordelijkheid die ik in mijn functie ervaar. En dat was direct vanaf het begin het geval en zorgde een steile leercurve. Daarnaast zijn mijn werkzaamheden zeer divers. Binnen het team Strategie heb ik het Verslavingspreventiefonds (VPF) onder mijn hoede, maar ik draai ook mee op andere vlakken zoals het onderhouden van contacten met andere markttoezichthouders. De lijntjes binnen onze organisatie zijn kort en op kantoor heerst een informele sfeer. Qua organisatie vind ik prettig dat de Ksa groot genoeg is om richting de buitenwereld een vuist te maken, maar ook overzichtelijk genoeg om elkaar intern te kennen en te helpen.
Hoe ziet jouw dagelijkse werkpraktijk eruit?
Mijn dagelijks werk bestaat uit een mix van intern overleg en gesprekken met opdrachtnemers die financiering krijgen vanuit het verslavingspreventiefonds. Ik houd bijvoorbeeld een voortgangsoverleg met ZonMw over het onderzoeksprogramma ‘Preventie van kansspelverslaving’ die zij in onze opdracht uitvoeren. Of ik bespreek met Jellinek de integratie van hun online zelfhulp module op de website van Loket Kansspel zodat dit loket zich verder ontwikkelt tot centraal steun- en informatiepunt bij gokproblematiek. Daarnaast heb ik de ruimte om nieuwe initiatieven op het gebied van verslavingspreventie uit te werken. En regelmatig wandel ik met collega’s in de lunchpauze een rondje door het Haagse Bos voor een frisse neus.
De Ksa staat voor 'Veilig spelen'. Hoe draag jij hieraan bij?
Kansspelverslaving voorkomen is één van onze kerntaken die bijdraagt aan onze missie ‘Veilig spelen’. Door de middelen uit het verslavingspreventiefonds effectief in te zetten, draag ik direct bij aan dit doel. De aanbieders van kansspelen spelen hierin een belangrijke rol, maar een breder vangnet is nodig voor de spelers voor wie gokken geen spelletje meer is. Initiatieven zoals Loket Kansspel, een zelfhulp module of een zelftest maken we mogelijk via het verslavingspreventiefonds. En zo maken we dat vangnet steeds wat steviger.
Waarom jij bij de afdeling Communicatie & Strategie moet komen werken?
De afdeling Communicatie en Strategie is de verbindende schakel tussen de interne organisatie en de buitenwereld. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en daarnaast de kans om met diverse stakeholders samen te werken. Deze stakeholders hebben vaak verschillende meningen, en dat maakt het werk heel uitdagend. Op de afdeling werken vakkundige en gedreven mensen. De omgang is informeel en er wordt volop gelachen!