Toezichthouder kansspelen


Een bepalende invloed op kansspelen in Nederland

Veilig spelen, daar staan wij voor.

Als toezichthouder wil je dat gokaanbieders zich gedragen in lijn en geest met wet- en regelgeving, zodat consumenten veilig kunnen deelnemen aan eerlijke kansspelen. Je bent gelijktijdig bezig met verschillende problemen in de markt, onder andere op het gebied van verslavingspreventie en reclame, of de prijzen echt op basis van toeval worden uitgekeerd en met misstanden op het gebied van integriteit. Jouw werk bestaat onder andere uit het beoordelen van het doen en laten van kansspelaanbieders en vervolgens gepaste toezichtacties bepalen en uitvoeren. Toezichthouden doe je niet alleen. Bij het constateren van problemen maak je steeds samen met je collega’s de afweging hoe je vergunninghouders het beste kan bewegen om verandering te realiseren. De interventieteams waarmee je werkt wisselen steeds van omvang en samenstelling afhankelijk van markt, issue en fase van het project.

Het toezichtteam bestaat uit 22 mensen, waarvan jij er één kunt zijn. Er zijn twee coördinatoren, die de operatie en de inhoudelijk beleidsmatige ontwikkeling coördineren. De toezichthouders werken in teams in wisselende samenstelling aan onderzoeken naar naleving door vergunninghouders. We prioriteren wat we aanpakken en dit doen we steeds meer op basis van de weging van risico’s. De medewerkers van de afdeling worden betrokken bij de keuzes, die worden gemaakt. De data, die de afdeling Analyse & Onderzoek genereert, gebruiken we daarbij. Het werk wordt ondersteund door twee administratieve krachten.

De Kansspelautoriteit

De Kansspelautoriteit is de onafhankelijke toezichthouder voor de naleving van een veilig kansspelaanbod in heel Nederland. Als zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) heeft de Kansspelautoriteit een unieke positie tussen overheden, aanbieders, consumenten en de maatschappij.

De Kansspelautoriteit informeert en beschermt consumenten tegen onder andere misleidende reclame en helpt kansspelverslaving voorkomen. De Kansspelautoriteit gaat illegale kansspelen en het misbruik van kansspelen voor criminele activiteiten tegen. Bovendien behoort het reguleren van een passend legaal aanbod tot een van de kerntaken. Onderdeel van deze taak is het beoordelen en toekennen, dan wel afwijzen van vergunningsaanvragen, het toezien op naleving van wet- en regelgeving door vergunninghouders en het handhavend optreden bij het niet naleven daarvan.

Je hebt een veelzijdige functie in een team van bevlogen mensen. Je kunt daadwerkelijk een verschil maken voor een veilig kansspelaanbod in Nederland. Onze lijnen zijn kort. De sfeer is informeel en persoonlijk. Werkplezier vinden we belangrijk. Je krijgt snel verantwoordelijkheid, gedrevenheid en initiatief worden gewaardeerd. Bij de Kansspelautoriteit krijg je structureel aandacht voor je loopbaanontwikkeling. Er zijn ruime opleidingsmogelijkheden. Het kantoor van de Kansspelautoriteit is direct naast Den Haag Centraal.

Onze wensen

 • Je hebt al de nodige werkervaring in toezicht of handhaving, deze stap zou jouw tweede carrièrestap kunnen zijn.
 • Je hebt een voor het werkveld relevante opleiding afgerond op WO-niveau. In jouw pakket zitten bijvoorbeeld elementen van psychologie, informatiekunde, bedrijfskunde, rechten en/of gedragswetenschappen.
 • Je hebt interesse in complexe vraagstukken en vindt het leuk om een complex probleem af te pellen tot waar het om gaat. Je hebt goede analytische vaardigheden, ook als het gaat om grotere hoeveelheden data.
 • Het is mooi meegenomen als je interesse dan wel ervaring hebt op het gebied van audits, speltechniek, en/of werving en reclame. Als je online makkelijk je weg kunt vinden en het leuk vindt om je te verdiepen in niet traditionele vraagstukken (crypto, gamblification, networkeconomics) zijn we helemaal blij met je.
 • Je hebt gevoel voor politiek/bestuurlijke verhoudingen en oog voor onze positie van vergunningverlener en onafhankelijk toezichthouder ten opzichte van beleidsmakers en marktpartijen.
 • Je kunt anderen overtuigend meenemen als je iets vindt. Indien nodig durf je doortastend te zijn in het bereiken van je doelen. Je bent initiatiefrijk, een teamspeler.
 • Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands en goed Engels. Je verwoordt je bevindingen, adviezen en onderzoeksrapporten helder en bondig.

Arbeidsvoorwaarden

 • De functie is ingeschaald in schaal 11 BBRA. Je salaris is afhankelijk van ervaring en varieert van € 3.503,53 tot € 5.343,27 bruto op basis van een 36-urige werkweek.
 • Hiernaast heb je jaarlijks een individueel keuzebudget van 16,37% van het jaarsalaris, dat je kunt laten uitbetalen op het moment dat het jou schikt
 • Reiskosten woon-werkverkeer worden volledig vergoed o.b.v. OV of een fietsvergoeding.
 • Je hebt een budget aan extra verlofuren, die je kunt opnemen, verkopen of onbeperkt sparen tot een maximum van 3600 uur.
 • De Kansspelautoriteit maakt geen deel uit van het Rijk, maar de gebruikelijke arbeidsvoorwaarden binnen het Rijk (www.caorijk.nl) zijn van toepassing
 • Deze functie valt onder de FGR-functietypering Inspecteur (zie www.functiegebouwrijk.nl .
 • Je start met een arbeidsovereenkomst van een jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Bij ruime aantoonbare ervaring kan meteen een contract voor onbepaalde tijd overeengekomen worden.
 • Bij de Ksa geven we op allerlei manieren aandacht aan de balans werk-privé, onder andere door een flexibel hybride werken beleid.

Solliciteren?

Je kunt je sollicitatie richten aan wervingenselectie@kansspelautoriteit.nl ter attentie van Renske Heijungs, hoofd afdeling Toezicht. Voor meer informatie over de functie kun je met haar contact opnemen via 06-30 17 17 68. Voor meer informatie over de procedure kun je terecht bij Debora Nelissen via 06-82 46 85 09.