Senior bestuursrechtjurist


Ben jij een gepassioneerde jurist met een scherp oog voor bestuursrechtelijke vraagstukken? Wil je je verdiepen in de dynamische wereld van kansspelen en bijdragen aan een eerlijke en veilige markt? Dan is deze functie bij de Kansspelautoriteit iets voor jou!

Wat ga je doen?

Als Senior Jurist bij de Kansspelautoriteit duik je diep in de praktijk van het bestuursrecht. Je houdt je bezig met actuele en maatschappelijk relevante onderwerpen binnen de kansspelmarkt. De Kansspelautoriteit beslist onder meer over vergunningverlening, het intrekken van vergunningen en over het opleggen van sancties aan aanbieders van kansspelen die zich niet houden aan de wet. Tegen besluiten van de Kansspelautoriteit kunnen bezwaar- en beroepsprocedures worden aangespannen.

Jij hebt als taak het opstellen van sanctiebesluiten en het voeren van (complexe) procedures. Iedere jurist wordt uiteindelijk geacht alle onderwerpen waar de afdeling zich over buigt te beheersen. Daarnaast heeft iedere jurist een of meer onderwerpen waar hij/zij zich in het bijzonder in verdiept. Jouw onderwerpen kunnen variëren van besluiten over al dan niet vergunningverlening, het weer intrekken daarvan, tot sancties op overtredingen van de Wet op de kansspelen en de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme. Je wordt daarvoor het aanspreekpunt voor de hele organisatie. Daarnaast lever je aan de hele organisatie juridische adviezen over handhavings- en vergunningsvraagstukken en over uitleg van toepasselijke wet- en regelgeving. Tevens begeleidt en werk je mee aan multidisciplinaire projecten en adviestrajecten, waarbij je samenwerkt met verschillende afdelingen en externe partijen om tot een gedegen advies te komen.

Belangen afwegen en politiek-bestuurlijke verhoudingen: Je zult complexe juridische vraagstukken analyseren waarbij je verschillende belangen tegen elkaar afweegt en tot een evenwichtige besluitvorming komt. Je navigeert behendig door politiek-bestuurlijke verhoudingen om de doelstellingen van de Kansspelautoriteit te realiseren.

Inzicht in organisatie, proces en inhoud: Je bent verantwoordelijk voor het overzien van de samenhang tussen organisatorische processen en inhoudelijke aspecten van de kansspelregelgeving. Je zorgt voor een integrale benadering die verder gaat dan je eigen werkterrein.

Pro-actief en zelfstandig: Je initieert en beheert zelfstandig dossiers met betrekking tot bestuursrechtelijke handhaving binnen de kansspelmarkt. Je weet wanneer je zelfstandig moet optreden en wanneer je de expertise van collega’s moet inroepen.

Deze taken sluiten aan bij de dynamische rol van een ervaren jurist bij de Kansspelautoriteit, waarbij je een cruciale bijdrage levert aan het handhaven van een eerlijke en veilige kansspelmarkt.

Jouw Team

Dit uitdagende en afwisselende werk mag je doen in een inspirerend team waarbij humor en eigenaarschap voorop staat. Het team JZ binnen JZ&V bestaat uit dertien vaste juristen, drie griffiers, een coördinator en een afdelingshoofd. Het team bestaat uit collega’s van verschillende leeftijden en specialisaties. Ze zijn allen zeer betrokken en staan voor elkaar klaar. In het wekelijkse team overleg worden o.a. knelpunten in dossiers met elkaar besproken. Dit levert uiteraard de nodige interessante en inspirerende discussies op.

"Wat maakt werken bij de afdeling Juridische Zaken & Vergunningverlening leuk?”

Collega, Eva Bouman, vertelt:

“Als er een bezwaarschrift wordt ingediend bij de Kansspelautoriteit ben jij aan zet. Omdat de (juridische) wereld rondom kansspelen in beweging is wordt er creativiteit van jou gevraagd. We zoeken een collega die ‘out of the box’ wil denken. Kortom, afwisselend werk in een dynamische omgeving!”

Lees het volledige verhaal van Eva.

De Kansspelautoriteit

De Kansspelautoriteit is de onafhankelijke toezichthouder voor de naleving van een veilig en eerlijk kansspelaanbod in heel Nederland. Als zelfstandig bestuursorgaan (zbo) heeft de Kansspelautoriteit een unieke positie tussen overheden, aanbieders, consumenten en de maatschappij.

De Kansspelautoriteit informeert en beschermt consumenten tegen onder andere misleidende reclame en helpt kansspelverslaving voorkomen. De Kansspelautoriteit gaat illegale kansspelen en het misbruik van kansspelen voor criminele activiteiten tegen. Bovendien behoort het reguleren van een passend legaal aanbod tot een van de kerntaken. Onderdeel van deze taak is het beoordelen en toekennen, dan wel afwijzen van vergunningsaanvragen, het toezien op naleving van wet- en regelgeving door vergunninghouders en het handhavend optreden bij het niet naleven daarvan.

Wat breng jij mee?

 • Je bent afgestudeerd jurist bij voorkeur op het gebied van bestuursrecht, waarbij je blijk hebt gegeven van een uitstekend analytisch denkvermogen.
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring met de toepassing van het bestuursrecht op het gebied van toezicht, handhaving en vergunningen.
 • Het is een pré als je deze ervaring hebt opgedaan bij een toezichthouder, een ministerie of een uitvoeringsorganisatie daarvan.
 • Je hebt ervaring in het voeren van complexe procedures bij de rechtbank en de Afdeling bestuursrechtspraak of het CBb.
 • Je hebt gevoel voor, en ervaring met, het afwegen van verschillende belangen en politiek-bestuurlijke verhoudingen. Je ziet de juridische werkelijkheid eerder als bron van mogelijkheden dan als belemmering.
 • Je hebt inzicht in de samenhang tussen organisatie, proces en inhoud.
 • Je hebt ervaring met multidisciplinaire adviestrajecten waarbij je een aansturende rol kan vervullen.
 • Je bent pro-actief en je kunt zelfstandig werken.
 • Je bent nieuwsgierig, oplossingsgericht en je kunt goed schrijven.
 • Je hebt affiniteit met en interesse in vraagstukken rond (online) kansspelen.
 • Je bent analytisch, hebt overtuigingskracht en bent resultaatgericht.

Arbeidsvoorwaarden

 • De functie is ingeschaald in schaal 12 BBRA (€ 4.278,07 tot € 6.320,43 per 1 juli 2024 € 4.691,71 tot € 6.907,67 bruto per maand bij een 36-urige werkweek).
 • Hiernaast heb je jaarlijks een individueel keuzebudget van 16,37% (per 1 juli 2024: 16,5%), dat je kunt laten uitbetalen op het moment dat het jou schikt.
 • Reiskosten woon-werkverkeer worden volledig vergoed o.b.v. OV of via een fietsvergoeding.
 • Je hebt een budget van 64 extra verlofuren per jaar, die je kunt opnemen, verkopen of onbeperkt sparen tot een maximum van 3600 uur.
 • De Kansspelautoriteit maakt geen deel uit van het Rijk, maar de gebruikelijke arbeidsvoorwaarden binnen het Rijk (caorijk.nl) zijn van toepassing.
 • Deze functie valt onder de FGR-functietypering (senior) adviseur.
 • Bij de Kansspelautoriteit geven we op allerlei manieren aandacht aan de balans werk-privé. Zo blijft er een ruime mogelijkheid om thuis te werken, maar er is ook altijd een fijne werkplek op kantoor voor je ter beschikking. De eerste paar maanden zien we je graag wat vaker op kantoor om in te werken, maar daarna is het een kwestie van onderling overleg.

Solliciteren?

De uiterste reactiedatum voor deze vacature is 19 juni 2024.

je kunt je CV en motivatie sturen aan wervingenselectie@kansspelautoriteit.nl ter attentie van Laurence Gimbrere, Hoofd afdeling Juridische Zaken & Vergunningen.


Meer informatie?

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Debora Nelissen, HR/Recruitment-adviseur, 06-82 46 85 09.