Adviseur strategie


Houd jij ervan om midden in het maatschappelijke speelveld te staan en ben je een meester in het omgaan met sterk verschillende belangen?

Wij zoeken een ambitieuze medewerker strategie, met hart voor onze centrale strategie ‘Veilig spelen’. Maar dat niet alleen. We zoeken iemand die een stevige adviesrol ambieert.

Waar zet de afdeling Communicatie & Strategie zich voor in?

We halen als afdeling de buitenwereld naar binnen, en brengen de binnenwereld naar buiten. Dat zijn onze belangrijkste doelen. We doen dit door in te spelen op wat er om ons heen gebeurt, en zaken die in de organisatie gebeuren kenbaar te maken aan de buitenwereld.

Wij vormen de brug tussen de organisatie en de wereld om ons heen.

We vangen signalen op, maar geven ook voorlichting aan spelers en laten de buitenwereld weten wat wij precies doen. Daarmee maken wij onze missie zichtbaar, en delen we hoe we hier invulling aan geven.

Jouw rol

Als adviseur strategie speelt contact met de buitenwereld een grote rol. Daarbij gaat het vooral om contact met stakeholders, zoals ministeries. Je voert onder andere werkoverleg strategie, maar ook intern overleg met andere afdelingen. Je leest en schrijft stukken. Daarnaast onderhoud je contacten en voer je overleg met het ministerie Justitie & Veiligheid, de branchevereniging en diverse andere toezichthouders. Je hebt een brede blik op het werk van de Ksa en samenwerking en overleg met jouw strategie-collega’s krijg je de ruimte om jouw eigen functie invulling te geven. Specifiek voor deze functie is de bewaking van de processen van jaarplan en jaarverslag.

De Kansspelautoriteit

De Ksa is de onafhankelijke toezichthouder op de markt voor de kansspelen. Van loterijen tot online casino’s. Als zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) heeft de Ksa een unieke positie tussen overheden, aanbieders, consumenten en de maatschappij.

De Ksa informeert en beschermt consumenten en helpt kansspelverslaving voorkomen. We gaan daarnaast illegale kansspelen en het misbruik van kansspelen voor criminele activiteiten tegen. Het reguleren van een passend legaal aanbod is eveneens een kerntaak. Dat doen we door vergunningsaanvragen te beoordelen, toe te zien op naleving van wet- en regelgeving en handhavend op te treden. We werken samen met andere toezichthouders, ook internationaal.

De lijnen zijn kort en de sfeer is informeel. Werkplezier vinden we belangrijk en gedrevenheid wordt hoog gewaardeerd. Ontwikkeling is een belangrijk onderdeel van ons beleid en er zijn dan ook ruime opleidingsmogelijkheden. De Ksa is sinds een jaar gevestigd modern kantoor in het gebouw New Babylon bij station Den Haag Centraal.

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt een WO-opleiding afgerond in een relevante richting, bijvoorbeeld op het gebied van politicologie, bestuurskunde of beleidswetenschappen.
 • Je hebt een aantal jaar ervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving
 • Je hebt ervaring met advisering in onder andere besluitvormingsprocessen en omgevingsmanagement.
 • Je hebt idealiter ervaring met verschillende rollen in het adviesproces.
 • Je kunt schakelen tussen adviestechnieken, waarbij je op verschillende niveaus makkelijk en verbindend communiceert.
 • Je hebt ervaring in procesbewaking.
 • Je hebt een goed ontwikkeld analytisch vermogen, ziet verbanden en kansen.
 • Je vindt het fijn om samen te werken en connectie te maken met jouw collega’s.

Arbeidsvoorwaarden

 • De functie is ingeschaald in schaal 11, variërend van € 3.608,64 - € 5.503,57 bruto op basis van een 36-urige werkweek. Het salaris is mede afhankelijk van ervaring.
 • Een werkweek van 32 uur behoort tot de mogelijkheden.
 • Hiernaast heb je jaarlijks een individueel keuzebudget van 16,37% van het jaarsalaris, dat je kunt laten uitbetalen op het moment dat het jou schikt
 • Reiskosten woon-werkverkeer worden volledig vergoed o.b.v. OV of via een fietsvergoeding.
 • Je hebt een budget van 64 extra verlofuren per jaar, die je kunt opnemen, verkopen of onbeperkt sparen tot een maximum van 3600 uur.
 • De Kansspelautoriteit maakt géén deel uit van het Rijk, maar de gebruikelijke arbeidsvoorwaarden binnen het Rijk (www.caorijk.nl) zijn van toepassing.
 • Deze functie valt onder de FGR-functietypering Senior Adviseur.
 • Je start met een arbeidsovereenkomst van een jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Bij de Ksa geven we op allerlei manieren aandacht aan de balans werk-privé, onder andere door een flexibel hybride werken beleid.

Solliciteren?

Je kunt je sollicitatie richten aan wervingenselectie@kansspelautoriteit.nl ter attentie van Jan Erik van der Werff, hoofd afdeling Communicatie & Strategie. Voor meer informatie over de functie en de procedure kun je terecht bij Debora Nelissen, HR/Recruitment adviseur, via telefoon op nummer 06-82 46 85 09.