Winnaar Kansspelautoriteit Scriptieprijs 2017 is bekend

1 december 2017

De jury van de Kansspelautoriteit Scriptieprijs 2017 heeft uit vier inzendingen een winnaar gekozen. Benieuwd naar de winnaar?

De Kansspelautoriteit ontving vier scripties die voldeden aan de voorwaarden van de jury. Eén voorwaarde was bijvoorbeeld dat het eindcijfer van de scriptie minimaal een acht moest zijn. Op 1 september 2017 verliep de inzendtermijn voor de Scriptieprijs 2017. De Kansspelautoriteit ontving vier Master scripties en helaas geen Bachelor scriptie. De Bachelor prijs wordt daarom dit jaar niet uitgereikt.

Gelijke uitgangspositie

Bijzonder dit jaar was dat twee van de ingezonden (waaronder de winnende) scripties waren geschreven tijdens afstudeerstages bij de Kansspelautoriteit; daarnaast was jurylid Karin van Wingerde vanuit de Erasmus Universiteit Rotterdam de academische begeleider van de uiteindelijke winnaar. Om een gelijke uitgangspositie (van de ingezonden scripties) te waarborgen, hebben juryleden die op enigerlei wijze betrokken zijn geweest bij een scriptie zich conform het reglement onthouden van stemming bij de jurering van de betreffende scripties.

Beoordelingscriteria

De beoordelingscriteria van de jury waren beleidsrelevantie, uitdrukkingsvaardigheid en analytisch niveau. Alle scripties waren van hoog niveau en ontliepen elkaar bijzonder weinig. Na beraadslaging is de jury -dit alles overwegende- gekomen tot het volgende eensluidende oordeel over de Master prijs.

Winnaar Master scriptie

De prijs voor de beste Master scriptie (ter waarde van €2.500) gaat naar Tamsin van Steenis, voor haar scriptie (pdf, 1.9 MB) getiteld: “De Kansspelautoriteit: een onderzoek naar de houdingen en percepties van vergunninghouders ten aanzien van de Kansspelautoriteit als toezichthouder op de kansspelmarkt”. Mevr. Van Steenis is afgestudeerd als criminoloog aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, met als specialisatie Corporate and Organised Crime.

Tamsin van Steenis, winnaar scriptieprijs Kansspelautoriteit

Voor de Master scriptie gaf de beleidsrelevantie van de scriptie de doorslag. De auteur heeft onderzocht hoe houdingen en percepties van vergunninghouders wisselwerken met de houding en perceptie van de toezichthouder naar de markt toe. De auteur onderzocht deze dynamiek tussen vergunninghouders en toezichthouder vanuit het analytisch kader van de theorie van responsive regulation. Daarnaast heeft zij door diepte-interviews met stakeholders ook ontrafelt welke van de in de literatuur geïdentificeerde archetypen van houdingen en percepties er in de markt bestaan. Dit geeft de Kansspelautoriteit inzicht in hoe haar toezichtinterventies de normacceptatie en normnaleving van vergunninghouders kunnen beïnvloeden.

Jury

De jury bestond uit:

  • Jan Suyver (Kansspelautoriteit, voorzitter),
  • Rein Halbersma (Kansspelautoriteit),
  • Olivier Hendriks (WODC),
  • Toine Spapens (Tilburg University),
  • Karin van Wingerde (Erasmus Universiteit),
  • Arjan van ’t Veer (European Lotteries), en
  • Cécile Bitter (Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn).

Vooraankondiging prijsuitreiking

De prijsuitreiking vindt plaats op 12 maart 2018, tijdens een speciale bijeenkomst georganiseerd door de Kansspelautoriteit. De prijswinnaar presenteert op deze bijeenkomst haar scriptie.

Tijdstip: 15:00 uur -16:30 uur Locatie: Kansspelautoriteit | Rijnstraat 50 | Den Haag.

Meer informatie over het aanmelden en het programma volgt binnenkort.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Informatie over de inschrijving en voorwaarden voor deelname aan de Kansspelautoriteit Scriptieprijs 2018 wordt binnenkort gepubliceerd op deze website.


Tamsin van Steenis

Tamsin van Steenis, winnaar Kansspelautortiteit Scriptieprijs 2017