Vacature: senior toezichthouder kansspelen

De Kansspelautoriteit is onafhankelijk toezichthouder voor de naleving van een veilig en eerlijk kansspelaanbod. Als zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) heeft de Kansspelautoriteit een unieke positie tussen overheden, aanbieders, consumenten en de maatschappij. De kansspelmarkt is volop in beweging. De Kansspelautoriteit hecht daarbij extra aan de belangen van consumenten. Zij moeten veilig kunnen spelen op een eerlijke markt.

De Kansspelautoriteit informeert en beschermt consumenten tegen onder andere misleidende reclame en helpt kansspelverslaving voorkomen. De Kansspelautoriteit gaat illegale kansspelen tegen, evenals het gebruiken of misbruiken van kansspelen voor criminele activiteiten, waaronder witwassen en aan kansspelen gerelateerde wedstrijdvervalsing. Bovendien behoort het reguleren van een passend legaal aanbod tot een van de kerntaken. Onderdeel van deze taak is het beoordelen en toekennen, dan wel afwijzen van vergunningsaanvragen, het toezien op naleving van wet- en regelgeving door vergunninghouders en het handhavend optreden bij het niet naleven daarvan. De Kansspelautoriteit is ook internationaal actief, samenwerkend met andere toezichthouders op kansspelen, vooral in Europa.

Senior Toezichthouder Kansspelen
Kansspelautoriteit, Den Haag

Een bepalende invloed op kansspelen in Nederland

Als toezichthouder vraag je je steeds af of aanbieders van kansspelen voldoende rekening houden met de belangen van de consument, o.a. op het gebied van verslavingspreventie en reclame, en of de prijzen echt op basis van toeval worden uitgekeerd. Je werk bestaat onder andere uit het analyseren en beoordelen van informatie uit verschillende bronnen om vervolgens gepaste toezichtacties te bepalen en uit te voeren. Daarbij maak je steeds de afweging hoe je vergunninghouders het beste kan bewegen/beïnvloeden om zo effectief mogelijk verandering te realiseren. Je monitort de ontwikkelingen op het gebied van reclame binnen de verschillende deelmarkten van de kansspelsector.

De interventieteams waarmee je werkt wisselen steeds van omvang en samenstelling afhankelijk van markt, issue en fase van het project.

Je onderhoudt je eigen netwerk met de relevante departementen, marktpartijen, andere toezichthouders etc. Je stemt af met je opdrachtgevers. Het afdelingshoofd Toezicht & Consument is je direct leidinggevende. Samen met je collega’s bouw je mee aan de ontwikkeling van de moderne toezichthouder die de Kansspelautoriteit wil zijn.

Wat betekent werken bij de Kansspelautoriteit

Een uitdagende functie in een team van bevlogen mensen. Maximale kans om met jouw motivatie, kennis en vaardigheid daadwerkelijk een verschil te maken voor een veilig en eerlijk kansspelaanbod in Nederland. Onze lijnen zijn kort, de bureaucratie is minimaal. De sfeer is informeel, werkplezier vinden we belangrijk en gedrevenheid wordt hoog gewaardeerd. Je maakt deel uit van de afdeling Toezicht & Consument, maar je werkt over de hele breedte van de organisatie en met vele stakeholders daarbuiten. Bij de Kansspelautoriteit krijg je structureel aandacht voor je loopbaanontwikkeling. Er zijn ruime opleidingsmogelijkheden en door de goede relaties met andere toezichthouders kun je je kennis en kunde makkelijk verbreden. Het kantoor van de Kansspelautoriteit is gelegen nabij het centrum van Den Haag en direct naast Den Haag Centraal.

Wat heb je daarvoor nodig

 • Je hebt een voor het werkveld relevante opleiding afgerond op WO-niveau.  In jouw pakket zitten bij voorkeur elementen van psychologie, bestuurskunde, rechten en/of gedragswetenschappen;
 • Je hebt ervaring in het toezicht, waarbij je de cirkel van vergunningverlening, toezicht en handhaving hebt leren kennen. Ervaring in het markttoezicht is een pre;
 • Je hebt interesse in vraagstukken op het gebied van (online) kansspelen en interesse dan wel werkervaring op het gebied van marketing en reclame;
 • Je kunt online makkelijk je weg vinden en je vindt het leuk om je te verdiepen in vraagstukken rondom nieuwe media. Je hebt uitstekende analytische vaardigheden, ook als het gaat om grotere hoeveelheden data. Je bent in staat een complex probleem af te pellen en in de goede context te plaatsen;
 • Je hebt gevoel voor politiek/bestuurlijke verhoudingen en oog voor onze positie van vergunningverlener en onafhankelijk toezichthouder ten opzichte van beleidsmakers en marktpartijen;
 • Je hebt visie en kunt anderen daarin overtuigend meenemen. Indien nodig durf je doortastend te zijn in het bereiken van je doelen. Je bent initiatiefrijk, een teamspeler;
 • Je spreekt en schrijft uitstekend Engels en Nederlands. Je verwoordt je bevindingen en adviezen helder en bondig.

Arbeidsvoorwaarden

 • De functie is ingeschaald in schaal 11/12 BBRA, afhankelijk van ervaring.
 • De gebruikelijke arbeidsvoorwaarden binnen het Rijk (www.caorijk.nl) zijn van toepassing.
 • Deze functie valt onder de FGR-functietypering senior adviseur.
 • Bij de Kansspelautoriteit geven we aandacht aan de balans werk-privé, onder andere door tijd- plaats- en apparaat onafhankelijk werken.
 • Na een jaar om je geschiktheid te kunnen beoordelen volgt een contract voor onbepaalde tijd.

Solliciteren?

De uiterste reactiedatum voor deze vacature is 6 juli 2020 09:00 uur.

Je kunt je sollicitatie richten aan wervingenselectie@kansspelautoriteit.nl ter attentie van Renske Heijungs, afdelingshoofd Toezicht & Consument.

Na inzending van je CV en motivatiebrief ontvang je direct een ontvangstbevestiging. Binnen twee weken na sluitingsdatum hoor je of we de procedure met jou willen voortzetten.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Renske Heijungs, afdelingshoofd Toezicht & Consument, 06-30171768 of Marieke Pol, coördinerend toezichthouder, 070- 3021311 (secretariaat).

Voor meer informatie over de procedure kun je terecht bij Joyce Ravestein, HR-adviseur, jravestein@kansspelautoriteit.nl, telefoonnummer 06-82945191.