Bestuursrechtjurist

De Kansspelautoriteit is onafhankelijk toezichthouder voor de naleving van een veilig en betrouwbaar kansspelaanbod. Als zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) heeft de Kansspelautoriteit een unieke positie tussen overheden, aanbieders, consumenten en de maatschappij. De kansspelmarkt is volop in beweging. De Kansspelautoriteit hecht daarbij extra aan de belangen van consumenten. Zij moeten veilig kunnen spelen op een eerlijke markt. Belangrijke kernwaarden voor onze organisatie zijn: transparant, proactief, professioneel en consistent.
De Kansspelautoriteit informeert en beschermt consumenten tegen onder andere misleidende reclame en helpt kansspelverslaving voorkomen. De Kansspelautoriteit gaat illegale kansspelen tegen, evenals het gebruiken of misbruiken van kansspelen voor criminele activiteiten, zoals witwassen, financiering van terrorisme en aan kansspelen gerelateerde wedstrijdvervalsing. Bovendien behoort het reguleren van een passend legaal aanbod tot een van de kerntaken. Onderdeel van deze taak is het beoordelen en toekennen, dan wel afwijzen van vergunningsaanvragen, het toezien op naleving van wet- en regelgeving door vergunninghouders en het handhavend optreden bij het niet naleven daarvan. De Kansspelautoriteit is ook internationaal toenemend toonaangevend.
Bij de afdeling Juridische Zaken en Ontwikkeling ontstaat een vacature voor een

Bestuursrechtjurist

afdeling Juridische Zaken en Ontwikkeling Kansspelautoriteit, Den Haag


Jij brengt de wet naar de praktijk Als jurist bij de Kansspelautoriteit verdiep je je in de praktijk van het bestuursrecht.
De Kansspelautoriteit beslist onder meer over het opleggen van sancties, vergunningverlening en het intrekken van vergunningen. Tegen besluiten van de Kansspelautoriteit worden bezwaar- en beroepsprocedures aangespannen.
Vanaf juli 2020 kunnen kansspelaanbieders een vergunning aanvragen bij de Kansspelautoriteit om in Nederland kansspelen online aan te bieden, een hele nieuwe tak van sport. Ook hierbij wordt om jouw bijdrage gevraagd. Jij hebt als taak het opstellen van sanctiebesluiten en het voeren van procedures. Jouw onderwerpen kunnen variëren van besluiten over al dan niet vergunningverlening, het weer intrekken daarvan, tot sancties op overtredingen van de Wet op de Kansspelen. Daarnaast lever je juridische adviezen aan de hele organisatie over handhavings- en vergunningsvraagstukken en over uitleg van toepasselijke wet- en regelgeving.
Je krijgt de ruimte om je kunnen aan te scherpen door samen te werken met onze door de wol geverfde juristen, toezichthouders en handhavers. Jij wordt een uitstekende toezichthouder en je draagt bij aan de naleving van de wet en een veilig en eerlijk kansspelaanbod in Nederland.

Wat ga je concreet doen

 • Je voert zelfstandig bezwaar- en beroepsprocedures, je adviseert over sancties en stelt de sanctiebesluiten op;
 • Je adviseert over de toepassing van de Wet Openbaarheid van Bestuur, je behandelt WOB-verzoeken en klachten;
 • Je geeft juridisch advies aan de organisatie over voorkomende actuele onderwerpen, en over de juiste toepassing van regelingen en de juridische houdbaarheid van formuleringen van (vergunning)voorwaarden;
 • Je houdt de ontwikkeling van relevante wet- en regelgeving en jurisprudentie bij;
 • Je werkt mee in de projecten die binnen de afdeling en binnen de Kansspelautoriteit worden uitgevoerd.

Wat betekent werken bij de Kanspelautoriteit

Een uitdagende functie in een team van bevlogen mensen. Je kunt met jouw motivatie, kennis en vaardigheid daadwerkelijk een verschil maken voor een veilig en eerlijk kansspelaanbod in Nederland. Onze lijnen zijn kort, de bureaucratie is minimaal. De sfeer is informeel, werkplezier vinden we belangrijk en gedrevenheid wordt hoog gewaardeerd. Je maakt deel uit van de juridische afdeling, maar als medewerker bij de Kansspelautoriteit ben je breed inzetbaar. Bij de Kansspelautoriteit krijg je structureel aandacht voor je loopbaanontwikkeling. Er zijn ruime opleidingsmogelijkheden en door de goede relaties met andere toezichthouders zijn praktijkstages of een tijdelijke detachering makkelijk te regelen. Het kantoor van de Kansspelautoriteit is gelegen nabij het centrum van Den Haag en direct naast Den Haag Centraal.

Wat heb je daarvoor nodig

 • Je bent afgestudeerd jurist op het gebied van bestuursrecht, waarbij je blijk hebt gegeven van een uitstekend analytisch denkvermogen.
 • Je hebt 3 à 4 jaar werkervaring met de toepassing van het bestuursrecht op het gebied van toezicht en vergunningen. Deze ervaring heb je bij voorkeur opgedaan bij een toezichthouder, een ministerie of een uitvoeringsorganisatie daarvan.
 • Je hebt gevoel voor belangen en politiek-bestuurlijke verhoudingen. Je ziet de juridische werkelijkheid eerder als bron van mogelijkheden dan als belemmering.
 • Je bent nieuwsgierig, oplossingsgericht en je kunt goed schrijven.
  Je hebt affiniteit met en interesse in vraagstukken rond (online) kansspelen.
 • Je bent analytisch en resultaatgericht.
 • Je neemt graag initiatief en bent gericht op samenwerking.

Arbeidsvoorwaarden

 • De functie is ingeschaald in schaal 11 BBRA. Je salaris is afhankelijk van ervaring en varieert van € 3.130,07 tot € 4.809,66 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, exclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering.
 • De Kansspelautoriteit maakt geen deel uit van het Rijk, maar de gebruikelijke arbeidsvoorwaarden binnen het Rijk (ARAR) zijn van toepassing.
 • Deze functie valt onder de FGR-functietypering (senior) adviseur.
  Bij de Kansspelautoriteit geven we aandacht aan de balans werk-privé. Zo is er de mogelijkheid om vanuit huis te werken.
 • Bij de Kansspelautoriteit start je altijd met een tijdelijke aanstelling van een jaar.
 • Detachering behoort tot de mogelijkheden.

Solliciteren?

De uiterste reactiedatum voor deze vacature is 4 juni 2019 09:00 uur.
Je kunt je sollicitatie richten aan wervingenselectie@kansspelautoriteit.nl ter attentie van Laurence Gimbrere, afdelingshoofd JZO.
Na inzending van je CV en motivatiebrief ontvang je direct een ontvangstbevestiging. Binnen twee weken na sluitingsdatum hoor je of we de procedure met jou willen voortzetten.
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Laurence Gimbrere, afdelingshoofd JZO, telefoonnummer 070-3021372.
Voor meer informatie over de procedure kun je terecht bij Valerie Stallen, HR-adviseur, 070-3021315, vstallen@kansspelautoriteit.nl .