Themanieuwsbrief: Wet Koa

nieuwsbrief header
8 maart 2021

Bekijk de online versie.

Via deze periodieke themanieuwsbrief informeert de Kansspelautoriteit over de Wet Koa.

Doet u een Koa aanvraag tussen 1 en 15 april?

vraagtekenBent u van plan tussen 1 en 15 april 2021 een aanvraag voor een vergunning in te dienen voor het online aanbieden van kansspelen? Als dat zo is, laat het ons uiterlijk 15 maart weten door een mail te sturen naar info@kansspelautoriteit.nl. Zet in het opmerkingenveld 'Interessemelding Koa'. Vanzelfsprekend verplicht u dit tot niets; deze oproep is alleen bedoeld zodat wij voldoende capaciteit kunnen reserveren voor het behandelen van vergunningsaanvragen.

Formulier samenhang spelsysteem gepubliceerd

DocumentenZoals eerder gecommuniceerd is het mogelijk een aanvraag voor een vergunning in het kader van de Wet Kansspelen op afstand gefaseerd in te dienen.  Als u uw aanvraag vóór 15 april 2021 indient, hoeven de benodigde samenvattende keuringsrapporten over de onderdelen van het spelsysteem daar namelijk nog niet bij te zitten. Bij de aanvraag moet al wel een complete beschrijving van het spelsysteem zitten. Hiervoor publiceerden wij recent het formulier.

Wet Koa: 2 pijlers

Vrouw speelt online kansspelDe Wet Kansspelen op afstand, die 1 april 2021 in werking treedt, moderniseert het Nederlandse kansspelbeleid.

De wet, die formeel gezien een aanvulling en wijziging van de Wet op de kansspelen van 1964 is, kent 2 pijlers. De wetswijziging zorgt ervoor dat eisen op het gebied van verslavingspreventie een harde wettelijke basis krijgen en er worden aanvullende eisen op het gebied van werving en reclame gesteld aan aanbieders van risicovolle kansspelen. Daarnaast maakt de wet het mogelijk een vergunning aan te vragen voor het aanbieden van online kansspelen.