Themanieuwsbrief: Kansspelen op afstand

nieuwsbrief header
5 juni 2019

See also Engels

Via deze periodieke themanieuwsbrief informeert de Kansspelautoriteit over de legalisering van online gokken in Nederland. Op 19 februari 2019 nam de Eerste Kamer het Wetsvoorstel Kansspelen op afstand aan.

René Jansen: 'Online gokmarkt hopelijk open op 1 januari 2021'

Portret René JansenDe Kansspelautoriteit mikt erop dat de Wet Kansspelen op afstand per 1 juli 2020 van kracht wordt. Vanaf die datum kunnen dan vergunningsaanvragen worden behandeld. De markt voor online kansspelen kan dan met ingang van 1 januari 2021 open.

Dat zei René Jansen, voorzitter van de Ksa, vandaag tijdens de jaarlijkse conferentie van het platform Gaming in Holland. Het in goede banen leiden van het vergunningenproces in het kader van de Wet Kansspelen op afstand heeft de komende twee jaar prioriteit bij de Ksa, benadrukte René Jansen.

Wilt u straks een Koa-vergunning aanvragen?

Man achter pc online kansspelOm het proces van vergunningverlening voor aanbieden van online kansspelen goed in te kunnen richten, is het voor de Ksa van belang te weten hoeveel vergunningaanvragen er (mogelijk) binnen komen. Daarom hierbij het verzoek vóór 21 juni 2019 het formulier 'Ik wil straks Koa-vergunninghouder worden' in te vullen. Partijen die het formulier invullen, worden in een vroeg stadium betrokken bij de verdere invulling van het vergunningenproces.

Wanneer vergunningaanvragen daadwerkelijk ingediend kunnen worden, is nog niet te zeggen. Het ministerie van Justitie en Veiligheid werkt de Wet Kansspelen op afstand momenteel verder uit in een Algemene Maatregel van Bestuur en vervolgens een Ministeriële Regeling. Als deze klaar zijn, kan de Ksa vergunningsvoorwaarden opstellen. De Ksa gaat er nu vanuit dat per 1 juli 2020 aanvragen kunnen worden ingediend.

Ga naar het formulier 'Ik wil straks Koa-vergunninghouder worden'.

Vragen & antwoorden

Vraagteken blauw witVeel gestelde vragen en antwoorden over de Wet Kansspelen op afstand en de vergunningverlening via onderstaande links:

Veel gestelde vragen 'Ik wil een Koa-vergunning'

Veel gestelde vragen potentiële aanbieder