Nieuwsbrief augustus 2018

nieuwsbrief header
Het belangrijkste kansspelnieuws

De Kansspelautoriteit verstuurt elke maand een nieuwsbrief. Volg ons ook op  Twitter (dagelijks nieuws), Facebook ( informatie voor consumenten) en Linkedin (organisatienieuws en vacatures).

Bekijk de online versie

Marja Appelman: 'Ik verlaat een boeiende sector'

GvR2017MarjaAppelman_MG_5254Directeur Marja Appelman verlaat per 1 augustus de Kansspelautoriteit. Zij is per die datum benoemd tot directeur Woningmarkt op het ministerie van Binnenlandse Zaken. In een afscheidsinterview zegt Appelman er nooit ook maar één seconde aan getwijfeld te hebben dat de Wet Kansspelen op afstand, de wet die online kansspelen onder strikte voorwaarden legaal maakt, er komt. 'Dat doe ik nog steeds niet. Het geduld van de Kansspelautoriteit wordt wel enorm op de proef gesteld.'

Lees het hele interview

Vragen Eerste Kamer over wetsvoorstel online kansspelen beantwoord

Minister Sander DekkerMinister Dekker voor Rechtsbescherming heeft vrijdag 13 juli 2018 de 'Nadere Memorie van Antwoord' over het Wetsvoorstel Kansspelen op afstand naar de Eerste Kamer gestuurd. Door deze wet wordt het onder strikte voorwaarden legaal om online kansspelen in Nederland aan te bieden. Na de eerdere Memorie van Antwoord hadden de fracties van CDA, SP en PvdA een flink aantal aanvullende vragen gesteld. Die gingen over vrijwel alle onderdelen van het wetsvoorstel. Minister Dekker, die 13 juli een bezoek bracht aan de Kansspelautoriteit (foto), schrijft dat het 'naar mijn mening zaak is om kansspelen op afstand nu zo spoedig mogelijk te reguleren en de Nederlandse speler de gewenste bescherming tegen onder meer kansspelverslaving te bieden'.

De senaat bespreekt op 11 september de nadere procedure.

'Scheid games van kansspelen'

Joop Pot RAI 3De Kansspelautoriteit heeft een aantal maatregelen voor ogen om de risico's van de toenemende verwevenheid van gaming en gambling in te perken.

Dat zei Joop Pot, bestuurder van de toezichthouder op 18 juli 2018 in Amsterdam tijdens IGB Live, een beurs en conferentie voor igaming, het via internet spelen van games. Die maatregelen zijn: het online aanbod van games en kansspelen strikt van elkaar scheiden; de mogelijkheden tot het maken van reclame voor games met daarin kansspelelementen beperken; en het stellen van leeftijdsvereisten aan dergelijke spellen.

Lees verder

Inschrijving Scriptieprijs 2018 geopend

BekerDe inschrijving voor de Scriptieprijs 2018 van de Kansspelautoriteit is geopend. De toezichthouder organiseert deze prijsvraag elk jaar. Er zijn geldprijzen te winnen van 2.500 euro (masterscriptie) en 1.500 euro (bachelorscriptie). Een van de voorwaarden om mee te kunnen doen is dat het onderwerp van de scriptie gerelateerd is aan het thema 'kansspelen'.

Lees verder

Visiestuk kansspelverslaving gepubliceerd

Tegengaan van kansspelverslaving automaat liggendDe Kansspelautoriteit heeft het document 'Visie Kansspelautoriteit coördinerende rol verslavingspreventie' gepubliceerd. Aanleiding voor dit stuk is de wettelijke taak om een coördinerende rol te vervullen op het gebied van kansspelverslaving. De Kansspelautoriteit ziet erop toe dat kansspelaanbieders met een vergunning invulling geven aan de plicht kansspelverslaving te voorkomen. Zo moeten deelnemers aan kansspelen in de gaten worden gehouden. Aanbieders moeten bij risicovol gedrag ingrijpen. De aanbieder moet aantoonbaar beleid hebben op het gebied van kansspelverslaving.
Lees verder

Wat is een kansspel?

Facebook logoWat is het verschil tussen een kansspel en een behendigheidsspel? Waarom mag je pas meedoen aan een kansspel als je 18 jaar bent? Wat zijn de verschijnselen van een beginnende kansspelverslaving? Dit soort vragen beantwoordt de Kansspelautoriteit op haar pagina op Facebook.

Volg de Kansspelautoriteit op Facebook