Nieuwsbrief

nieuwsbrief header
8 november 2018

De Kansspelautoriteit verstuurt elke 2 weken een nieuwsbrief. Volg ons ook op  TwitterFacebook ( informatie voor consumenten) en Linkedin

Bekijk de online versie

Taakverdeling nieuw bestuur

Raad van bestuurDe Kansspelautoriteit heeft een nieuw bestuur. Sinds 1 oktober is René Jansen (foto boven) de nieuwe voorzitter en 15 oktober trad Bernadette van Buchem aan als de nieuwe vicevoorzitter. Het derde bestuurslid is Joop Pot.

Het nieuwe bestuur heeft de portefeuilles verdeeld. René Jansen heeft onder meer strategie, juridische zaken en vergunningverlening in portefeuille genomen,  Bernadette van Buchem consumentenbescherming en toezicht & handhaving. Joop Pot blijft verantwoordelijk voor financiën, ICT en verslavingspreventie.

Zie het volledige overzicht van de taakverdeling

Boete van 350.000 euro voor illegaal online aanbieden kansspelen

Kansspelautoriteit_11De Kansspelautoriteit heeft een boete van 350.000 euro opgelegd aan CyberRock Entertainment N.V. (gevestigd op Curaҫao) en Honeydew Trading Limited (gevestigd op Cyprus).

De reden voor het opleggen van de boete is het aanbieden van online kansspelen aan Nederlandse consumenten via verschillende websites. De belangrijkste zijn play2wincasino.com en supremeplay.com. Lees verder

Illegale speelautomaten in Haagse wijken in beslag genomen

man achter speelautomaat
Bij een actie van politie, Openbaar Ministerie, Kansspelautoriteit en de gemeente Den Haag zijn acht illegale speelautomaten in beslag genomen. De in cafés, shishalounges en buurthuizen opgestelde automaten voldeden niet aan wettelijke bepalingen, zoals een modeltoelating en exploitatievergunning. De politie ziet vaker dat illegale speelautomaten ook andere vormen van criminaliteit aantrekken. Lees verder

Gemeenten en kansspelen

Foto handhavingsambtenaarGemeenten hebben in verschillende gevallen te maken met kansspelen. Zo zijn ze medeverantwoordelijk voor het toezicht op speelautomaten in speelhallen en horeca.  Als de prijzen en premies van een loterij niet boven de 4.500 euro uit komen, is de gemeente bevoegd om een loterijvergunning te verlenen. Verder hebben gemeenten ook een taak bij het al dan niet toestaan van bingo's of andere zogenoemde 'kleine' kansspelen.

Zie de overzichtspagina met informatie voor gemeenten over het in goede banen leiden van kansspelen

Wat maakt een spel een kansspel?

Facebook logoAls je meedingt naar een prijs verbonden aan een kruiswoordpuzzel, is dat dan een prijsvraag of doe je mee aan een kansspel?  Een like-en-win-actie op Facebook, zijn daar voorwaarden aan verbonden? Een voetbalclub die een vakantievilla verloot - mag dat? De Kansspelautoriteit geeft op haar pagina op Facebook antwoord op dit soort vragen.

Volg de Ksa op Facebook