Nieuwsbrief 7 mei 2020

nieuwsbrief header
7 mei 2020

De Kansspelautoriteit verstuurt periodiek een nieuwsbrief. Volg de Ksa  ook op  Twitter, Facebook  en Linkedin.

Bekijk de online versie

Veel illegale pokertoernooien ontdekt

Poker kaarten en fichesDe Kansspelautoriteit (Ksa) verleent momenteel regelmatig bijstand aan de politie bij ontdekte illegale pokertoernooien. Alleen in de afgelopen week al waren er illegale pokertoernooien in Hoofddorp, Hoorn, Capelle aan den IJsel, Zaandam, Tilburg en Rotterdam. De Kansspelautoriteit (Ksa) verleende in een aantal gevallen ondersteuning.

Ksa scherp op commerciële bingo's, coulant voor ideële initiatieven

BingokaartDe Ksa ziet een grote toename van het aantal bingo’s dat online wordt aangeboden met als doel mensen uit hun isolement te halen. Ook komen er veel meer meldingen over online bingo’s binnen dan voor de coronacrisis. Hoewel het aanbieden van een kansspel waarmee een prijs kan worden gewonnen zonder vergunning niet mag, is de Ksa in deze tijden coulant voor ideële online bingo's. Daarentegen is de Ksa extra scherp op bingo's die om commerciële redenen worden georganiseerd en/of waarmee mensen worden opgelicht.

Speelautomaat in speelhal en speelautomaat in horeca. Is er verschil?

Logo Facebook Is er verschil tussen een speelautomaat in een speelhal en een speelautomaat in een horecagelegenheid? Wat is een promotioneel kansspel en is daar een vergunning voor nodig? Een speelhal en een speelcasino: is dat hetzelfde? Hoeveel kansspelautomaten zijn er eigenlijk in Nederland?

De Kansspelautoriteit beantwoordt dit soort vragen op haar pagina op Facebook.

Ksa verleent loterijvergunning aan SnapChance.nl

Glazen bol met lootjesDe Kansspelautoriteit heeft onlangs een zogenoemde meerjarige loterijvergunning verleend aan SnapChance.nl B.V.
De Wet op de kansspelen schrijft in artikel 3 voor dat er een vergunning kan worden aangevraagd voor een loterij waarvan de opbrengst 'enig algemeen belang' dient. De afdracht aan het goede doel moet minimaal veertig procent van de verkoop van de loten bedragen. Met SnapChance.nl erbij telt Nederland zeven meerjarige vergunninghouders.
Er deed zich onlangs nog een tweede verandering voor bij de meerjarige goedendoelenloterijen: vergunninghouder Lottovate heet voortaan Beter Lot.