Nieuwsbrief Kansspelautoriteit, november 2017

nieuwsbrief header
9 november 2017

De Kansspelautoriteit verstuurt elke maand een nieuwsbrief. Daarin staan alle belangrijke ontwikkelingen op het gebied van kansspelen. Volg voor het dagelijkse nieuws de Kansspelautoriteit op Twitter. Volg de Kansspelautoriteit ook op Facebook en LinkedIn.

Kansspelautoriteit: wees alert op online spellen met loot boxes

SchatkistIn veel spellen op internet (social games) bestaat de mogelijkheid om loot boxes te kopen. Loot boxes zijn een soort schatkistjes waar virtuele items in zitten die het spel mooier en/of makkelijker kunnen maken. De inhoud wordt door het toeval bepaald. De Kansspelautoriteit waarschuwt voor de mogelijke gevaren van loot boxes, zoals het risico op verslaving en grote financiële uitgaven. Lees meer.

Markt voor kansspelen blijft groeien

Foto bankbiljettenDe markt in Nederland voor (legale) kansspelen is in 2016 met 3,8 procent gegroeid, vergeleken met het jaar daarvoor. Het totaal behaalde bruto spelresultaat (omzet min uitgekeerde prijzen) was 2,47 miljard euro. In 2015 was het bruto spelresultaat 2,34 miljard, in 2014 was dat 2,24 miljard. Dit blijkt uit de Marktscan landgebonden Kansspelen 2016. Lees meer.

Kansspelautoriteit dwingt af: geen reclame gericht op jeugd

jongeren stockfotoDe Kansspelautoriteit heeft een aantal kansspelaanbieders gesommeerd te stoppen met reclame die zich specifiek richt op jongeren. De Kansspelautoriteit besteedt extra aandacht aan dit onderwerp, omdat meedoen aan kansspelen schade kan aanrichten bij jeugdigen.  Lees meer.

Studie naar herkomst deelnemers aan kansspelen

man achter speelautomaatDoen Nederlanders met een migratieachtergrond vaker mee aan kansspelen dan autochtone Nederlanders? Komt bij de ene bevolkingsgroep gokspelverslaving vaker voor dan bij de andere? Zo ja, is er onderscheid te maken tussen enerzijds westerse dan wel niet-westerse migranten en anderzijds autochtonen? Dit is in opdracht van de Kansspelautoriteit onderzocht door het Instituut voor Onderzoek naar Leefwijzen en Verslaving (IVO).  Lees meer.

Aandacht in regeerakkoord voor kansspelen

HofvijverBij het uitvoeren van het kansspelbeleid in Nederland zal ‘bijzondere aandacht’ worden besteed aan het terugdringen van kansspelverslaving. Ook wordt het ‘bestaande beleid rond de mogelijkheden voor de afdracht aan sport en goede doelen’ niet aangetast. Dit staat in het onlangs gesloten regeerakkoord.  Lees meer.

Verder in deze nieuwsbrief:

  • Marja Appelman: 'We moeten meer internationaal samenwerken om gokverslaving tegen te gaan'
  • Kansspelautoriteit assisteert bij inval horecazaken in Amsterdam
  • 'Met de wet Kansspelen op afstand kunnen we betfixing beter aanpakken'
  • Kansspelautoriteit met sector in gesprek over verslavingsrisico’s van kansspelen
  • Kansspelautoriteit controleert 30 speelhallen tijdens onaangekondigde toezichtsactie