Kansspelautoriteit, oktober 2017

nieuwsbrief header
2 oktober 2017

Een dubbelinterview met burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam en Marc Merx, hoofd Handhaving bij de Kansspelautoriteit over het belang van samenwerken. 
Burgemeester Aboutaleb over de campagne Illegaal gokken is geen spelletje: 'De hulp en de kennis en van de Kansspelautoriteit was onmisbaar in deze campagne.'

Verder in deze nieuwsbrief:

  • Kansspelautoriteit verscherpt inzicht in relatie tussen social games en gambling;
  • Kansspelautoriteit zet handhaving tegen kansspelen onverminderd voort;
  • Kansspelautoriteit assisteert bij horecacontroles in Maas en Leijgraaf;
  • Kansspelautoriteit 'wijst gemeenten de weg'.

'Goede samenwerking is belangrijk voor de aanpak van ondermijnende criminaliteit'

De Kansspelautoriteit werkt met veel gemeenten samen aan een betrouwbaar aanbod van kansspelen, waaronder de gemeente Rotterdam. Aan het woord hierover burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam en Marc Merx, hoofd handhaving bij de Kansspelautoriteit. Lees meer.

Kansspelautoriteit verscherpt inzicht in relatie tussen social games en gambling

De Nederlandse Kansspelautoriteit verscherpt haar inzicht in de verwevenheid van social games (spellen) en gambling (gokken) online, evenals in de mogelijke schadelijkheid hiervan. De Kansspelautoriteit neemt hiertoe een reeks initiatieven. Lees meer.

Kansspelautoriteit zet handhaving tegen kansspelen online onverminderd voort

De Nederlandse Kansspelautoriteit zet haar handhavingsbeleid tegen kansspelen op afstand (online) onverminderd voort. Kansspelen online zijn verboden in Nederland. Lees meer.

Kansspelautoriteit assisteert bij horecacontroles in Maas en Leijgraaf

De Kansspelautoriteit voerde op 29 september 2017 samen met diverse overheidsdiensten in het gebied Maas en Leijgraaf bij 19 horecagelegenheden controlebezoeken uit. Er werden tijdens de bezoeken verschillende overtredingen geconstateerd. Lees meer.

Kansspelautoriteit 'wijst gemeenten de weg'

De Kansspelautoriteit heeft dit jaar circa vijftien gesprekken met gemeenten gevoerd over het toezicht op de speelautomatenmarkt. Deze groep gemeenten omvatte zowel (middel-)grote als kleinere gemeenten. Lees meer.