Nieuwsbrief

nieuwsbrief header
4 april 2019

De Kansspelautoriteit verstuurt elke 2 weken een nieuwsbrief. Volg ons ook op  Twitter (Twitter), Facebook ( Facebook) en Linkedin (Linkedin).

Bekijk de online versie

Boete van 310.000 euro voor bedrijf op Malta voor illegaal gokaanbod

Rechter hamer

De Kansspelautoriteit heeft een boete van 310.000 euro opgelegd aan het bedrijf Casumo Services Limited. Dit bedrijf, gevestigd op Malta, zit achter een illegale gokwebsite. Op elke pagina van de site in kwestie kon met iDeal, een Nederlands betaalmiddel, worden betaald. Op de website werden meer dan achthonderd casinospelen aangeboden, waaronder blackjack en  roulette.

Landelijke actie tegen Cash Centers

Bij een  landelijke actie zijn 95 Cash Centers in beslag genomen. Het gaat  vermoedelijk om een nieuw soort gokzuilen. 152 winkels, theehuizen, cafés en snackbars werden bezocht. De meeste Cash Centers werden in Rotterdam aangetroffen: 44. De Kansspelautoriteit werkte bij deze actie samen met het OM, de politie en gemeenten.

KSA_Gokzuilen NL_3
Het bestrijden van gokzuilen is een belangrijk aandachtsgebied van de Ksa. Er is geen zicht op geldstromen, omzet en verdiensten. Ook is er geen controle mogelijk op een eerlijke gang van zaken. Bovendien onttrekken deze illegale praktijken zich aan elke vorm van financiële en belastingtechnische controle. Er zijn ook risico’s op witwassen van geld.

Mag ik een promotioneel kansspel organiseren?

Facebook logoIs een meerjarige loterij iets anders dan een incidentele loterij? Hoeveel kansspelautomaten zijn er in Nederland? Een kansspel organiseren om een product te promoten - mag dat? Hoeveel soorten speelautomaten zijn er? Wat is een arcadehal? De Kansspelautoriteit beantwoordt deze en andere vragen op haar pagina op Facebook.

Bijeenkomsten over Leidraad Zorgplicht

Kansspelverslaving jongeman

De Kansspelautoriteit organiseert deze weken vijf bijeenkomsten over de Leidraad Zorgplicht. In dit document schetst de Ksa de minimaal noodzakelijke maatregelen die kansspelaanbieders moeten treffen om gokverslaving te voorkomen en de consument afdoende te beschermen. In de Wet op de kansspelen staat dat kansspelaanbieders een ‘zorgplicht’ hebben. Bijeenkomsten in Eindhoven, Amsterdam en Zwolle zijn achter de rug. Volgende week zijn er nog bijeenkomsten in Utrecht en Rotterdam.

Wet Kansspelen op afstand: wat verandert er?

Door de Wet Kansspelen op afstand, op 19 februari door de Eerste Kamer aangenomen, wordt het via internet aanbieden van kansspelen op termijn legaal. Wanneer de wet precies in werking treedt, is nog niet bekend. De Kansspelautoriteit heeft op haar website een pagina ingericht waarop steeds de actuele stand van zaken is te raadplegen.

Kansspelautoriteit tijdpad