Nieuwsbrief

nieuwsbrief header
31 januari 2019

De Kansspelautoriteit verstuurt elke 2 weken een nieuwsbrief. Volg ons ook op  Twitter (dagelijks nieuws), Facebook ( informatie voor consumenten) en Linkedin (organisatienieuws en vacatures).

Bekijk de online versie

Joop Pot: 'Kansspelbeleid moet op Europese agenda'

Joop Pot 31Bestuurder Joop Pot verlaat per 1 februari 2019 de Kansspelautoriteit. Bij zijn afscheid breekt hij een lans voor meer samenwerking over de grenzen heen. 'Het is historisch zo gegroeid dat alle landen eigen gokwetgeving hebben. Maar als je naar de wereld van nu kijkt, zie je dat kansspelaanbieders over de grenzen heen opereren, vaak mondiaal actief zijn. Daar toezicht op houden met nationale toezichthouders vanuit een steeds iets andere wet- en regelgeving, is niet effectief en niet efficiënt. Overigens hebben ook de kansspelaanbieders belang bij. Die moeten door de verschillende situatie per land steeds iets aan hun platform veranderen. Dat vinden zij ook niet fijn.’

Lees het volledige interview

Toets 'technische bijsluiter' bij aanvraag modeltoelating speelautomaat

Speelautomaten casinoDe Kansspelautoriteit vraagt ondernemers in de speelautomatensector of het mogelijk is voortaan een 'technische bijsluiter' toe te voegen bij de aanvraag voor een modeltoelating voor een speelautomaat.  De bijsluiter moet technische informatie geven over de onderdelen van een speelautomaat en de mate waarin deze mogen worden veranderd tijdens de exploitatie.

Een knelpunt tot nu toe was dat het niet duidelijk was bij welke wijzigingen aan een automaat, bijvoorbeeld tijdens het plegen van onderhoud of het doorvoeren van een software-update, er nog wordt voldaan aan de voorschriften van de modeltoelating. Dit hindert ondernemers in hun bedrijfsvoering en blokkeert innovatie.

Lees het nieuwsbericht

Ksa toetst plannen voor 2019

pixabayTot en met maandag 11 februari 2019 is het mogelijk te reageren op de Toezichtagenda 2019 van de Kansspelautoriteit. In de Toezichtagenda, een jaarlijks terugkerend document, beschrijft de Ksa hoe zij invulling geeft aan haar doelstellingen. Dat zijn bescherming van de consument, voorkomen van kansspelverslaving en tegengaan van illegaliteit en criminaliteit.
De agenda is opgebouwd aan de hand van 4 ‘risicothema’s’: deelname door minderjarigen, illegaal aanbod en criminaliteit, verslavingspreventie en reclame/werving. Per thema wordt steeds aangegeven wat er al is gedaan, wat de Ksa wil bereiken en hoe ze dat wil gaan doen.

Lees het nieuwsbericht

Waar moet een promotioneel kansspel aan voldoen?

Facebook logoEen kansspel organiseren om een product te promoten - mag dat? Hoeveel soorten speelautomaten zijn er? Wat is een arcadehal? Waarom zijn (ex-)topsporters vatbaar voor gokverslaving? Wat moet je doen voor een vergunning voor een eenmalige loterij? De Kansspelautoriteit beantwoordt deze en andere vragen op haar pagina op Facebook

Volg de Kansspelautoriteit op Facebook