Nieuwsbrief

nieuwsbrief header
27 november 2018

De Kansspelautoriteit verstuurt elke 2 weken een nieuwsbrief. Volg ons ook op  Twitter (dagelijks nieuws), Facebook ( informatie voor consumenten) en Linkedin (organisatienieuws en vacatures).

Bekijk de online versie

Kansspelmarkt groeide in 2017 met 2,4 procent

Infographic marktscan landgebondenDe markt voor kansspelen is in 2017 weer gegroeid. Ten opzichte van 2016 groeide het bruto spelresultaat (inleg minus uitgekeerde prijzen) met 2,4 procent tot 2,53 miljard euro. De markt voor kansspelen groeit sinds 2014.

Dit blijkt uit de Marktscan landgebonden kansspelen 2017. De Kansspelautoriteit (Ksa) publiceert jaarlijks een marktscan waarin de belangrijkste ontwikkelingen op de kansspelmarkt worden beschreven.
Lees verder

Ksa waarschuwt voor piramidespel 'Geldbloem'

PiramideDe Kansspelautoriteit waarschuwt voor het piramidespel 'Geldbloem'. Mensen worden via sociale media, met name Snapchat, Instagram en Facebook, uitgenodigd mee te doen aan dit spel. Geldbloem  vertoont alle kenmerken van een piramidespel. De Ksa doet nader onderzoek, met name omdat dit spel aan populariteit lijkt te winnen. Voor het organiseren van een piramidespel kan een boete worden opgelegd.

Lees verder

Reactie minister op beleids- en wetgevingsbrief Ksa naar Tweede Kamer

drs.-s.-dekkerMinister Dekker (Rechtsbescherming) heeft 14 november 2018 zijn reactie op de beleids- en wetgevingsbrief 2018 van de Kansspelautoriteit naar de Tweede Kamer gestuurd.
In deze  jaarlijkse brief vraagt de Ksa bij de minister om aandacht voor bepaalde onderwerpen. In de brief van 6 april waren dat onder meer:
- de samenwerking tussen Ksa en Nationale Politie (kunnen inzien van politiegegevens door de Ksa);
- de gewenste aanpassing van het kansspelenbesluit nu er een open stelsel voor loterijen is ontstaan;
- de risico's die de arcadehallen vormen door een lacune in de wetgeving;
- de gewenste mogelijkheid tot het intrekken van de modeltoelating na weigering van een exploitatievergunning voor een speelautomaar.

De beleids- en wetgevingsbrief van de Ksa en de reactie van de minister (tweedekamer.nl)

Hoeveel soorten speelautomaten zijn er?

Facebook logoHoeveel soorten speelautomaten zijn er? Wat is een arcadehal? Waarom zijn (ex-)topsporters vatbaar voor gokverslaving? Wat moet je doen voor een vergunning voor een eenmalige loterij? De Kansspelautoriteit beantwoordt deze en andere vragen op haar pagina op Facebook

Volg de Kansspelautoriteit op Facebook