Nieuwsbrief

nieuwsbrief header
21 maart 2019

De Kansspelautoriteit verstuurt elke 2 weken een nieuwsbrief. Volg ons ook op  Twitter (Twitter), Facebook ( Facebook) en Linkedin (Linkedin).

Bekijk de online versie

Ronald Prins voorzitter adviesraad Ksa

Ronald PrinsRonald Prins is de nieuwe voorzitter van de adviesraad van de Kansspelautoriteit (Ksa). Prins, specialist in digitale beveiliging en bekend van Fox-IT, is de opvolger van Arthur Docters van Leeuwen. De oud-voorzitter van de Autoriteit Financiële Markten legt zijn lidmaatschap van de adviesraad neer. De adviesraad adviseert de Ksa gevraagd en ongevraagd over concrete onderwerpen en beleidskwesties. In de adviesraad zijn verschillende disciplines vertegenwoordigd.

Jaarverslag 2018: focus op jongeren

cover jaarverslagDe Kansspelautoriteit (Ksa) heeft in 2018 extra aandacht besteed aan gokken door minderjarigen en jongvolwassenen. Dat blijkt uit het Jaarverslag 2018. De focus in 2018 op jongeren blijkt uit verschillende acties. Zo publiceerde de Ksa in 2018 rapporten over arcadehallen en loot boxes. Ook werden twee wetenschappelijke onderzoeken gepubliceerd over de toenemende vermenging van games en kansspelen.  Verder werd er in 2018 gewaarschuwd voor een piramidespel dat zich vooral richtte op jongeren en was er een controle-actie in de horeca gericht op jeugdigen en speelautomaten.

Hoeveel kansspelautomaten zijn er in Nederland?

Facebook logoIs een meerjarige loterij iets anders dan een incidentele loterij? Hoeveel kansspelautomaten zijn er in Nederland? Een kansspel organiseren om een product te promoten - mag dat? Hoeveel soorten speelautomaten zijn er? Wat is een arcadehal? De Kansspelautoriteit beantwoordt deze en andere vragen op haar pagina op Facebook.

René Jansen: 'Straks beter in staat consumenten te beschermen'

Portret René JansenDe Kansspelautoriteit is na het van kracht worden van de Wet Kansspelen op afstand, die online gokken legaliseert, beter in staat consumenten te beschermen tegen ongewenste effecten van kansspelen.

Dat schrijft René Jansen, voorzitter van de raad van bestuur van de Kansspelautoriteit, in het Jaarverslag 2018.

Wet Kansspelen op afstand: hoe nu verder?

Nu het wetsvoorstel Kansspelen op afstand door de Eerste Kamer op 19 februari is aangenomen, is minister Dekker voor Rechtsbescherming (verantwoordelijk voor kansspelbeleid), bezig om de wet in zogenoemde lagere regelgeving uit te werken. Als dit traject klaar is, kan de Kansspelautoriteit vergunningsvoorwaarden maken. Daarin staat omschreven waar kansspelaanbieders aan moeten voldoen om een vergunning te krijgen voor het mogen aanbieden aanbieden van gokken via internet. Wanneer vergunningaanvragen kunnen worden ingediend is nog niet bekend. Zodra er meer duidelijkheid is over het tijdpad zal de Ksa dit bekendmaken via de website en haar kanalen op sociale media.

Kansspelautoriteit tijdpad