Kansspelautoriteit, juni 2017

Nieuwsbrief footer
Nieuwsbrief, 29 juni 2017

GvR2017KSAjuni_MG_1904

In dit nummer een dubbelgesprek tussen bestuurslid Joop Pot en ervaringsdeskundige Youssef Amakran. "Nog veel te winnen in bescherming minderjarigen."

Verder in deze nieuwsbrief:

  • Lustrumgesprek: Joop Pot en Youssef Amakran
  • Kansspelautoriteit houdt ontwikkelingen in arcadehallen nauwlettend in de gaten
  • Factsheet handhaving online
  • Vice-voorzitter Henk Kesler: 'Wie zich richt op minderjarigen, wordt direct aangepakt'
  • Boetes innen in het buitenland: Wanneer komt er een Europese oplossing
  • Marja Appelman: 'Kansspelautoriteit zet volgende stap in handhaving online'
  • Infostat werkgroep IAGR bezoekt Kansspelautoriteit
  • Boetes Kansspelautoriteit niet in strijd met Unierecht
  • Geen nieuwsbrief in juli

Lustrumgesprek: Joop Pot en Youssef Amakran

De Nederlandse Kansspelautoriteit bestond op 1 april 2017 vijf jaar. In het kader van dit eerste lustrum van de toezichthouder op de kansspelen publiceert de Kansspelautoriteit in haar nieuwsbrief een dubbelgesprek tussen een bestuurder en iemand uit de sector. Lees het interview tussen  bestuurslid Joop Pot met ervaringsdeskundige Youssef Amakran.

Kansspelautoriteit houdt ontwikkelingen in arcadehallen nauwlettend in de gaten

Deze week was er veel aandacht voor arcadehallen in de media, waaronder berichten op de site van de NOS, het AD en een item in EenVandaag. Dit naar aanleiding van de arcadehal die GameState opende in Utrecht. Lees meer.

Factsheet handhaving online

De Kansspelautoriteit publiceerde op 29 juni 2017 een factsheet over Handhaving online. Daarin licht de toezichthouder haar beleid toe. Lees meer.

Vice-voorzitter Henk Kesler: 'Wie zich richt op minderjarigen, wordt direct aangepakt'

Kansspelen online zijn verboden in Nederland. In haar handhaving voert de Kansspelautoriteit de wet uit, die nader is uitgewerkt in eigen handhavingsbeleid. De mate van gerichtheid op Nederland is belangrijk. “Wat we nu hebben ingezet, is de volgende fase van handhaving online”, zegt vice-voorzitter Henk Kesler van de Kansspelautoriteit. Lees het interview.

Boetes innen in het buitenland: Wanneer komt er een Europese oplossing?

Wie in een ander Europees land te hard rijdt, krijgt een boete in de brievenbus die hij moet betalen. Dat zou ook moeten gelden voor een (online) kansspelaanbieder die in een ander land een vergunning heeft, maar zonder Nederlandse vergunning aan Nederlandse spelers kansspelen aanbiedt. Een gesprek met Marja Appelman, directeur Kansspelautoriteit en Robert Biegel, coördinerend adviseur internationale zaken Kansspelautoriteit.

Marja Appelman: 'Kansspelautoriteit zet volgende stap in handhaving online'

“Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen alleen een gokje wagen in een veilige en betrouwbare omgeving moet iedereen zijn verantwoordelijkheid nemen: spelers, aanbieders en de Kansspelautoriteit.” Zo luidde de centrale boodschap van Marja Appelman, directeur Kansspelautoriteit tijdens de bijeenkomst van Gaming in Holland op 13 juni 2017 in Amsterdam. Lees meer.

Infostat werkgroep IAGR bezoekt Kansspelautoriteit

De IAGR Statistics Working Group bracht op 20 juni 2017 een bezoek aan de Kansspelautoriteit. Flóra Felsö, senior adviseur van de Kansspelautoriteit, is lid van deze internationale werkgroep van de International Association of Gaming Regulators (IAGR) en geeft een toelichting. Lees meer.

Boetes Kansspelautoriteit niet in strijd met Unierecht

Unibet, een Maltese aanbieder van kansspelen online, bood kansspelen zonder vergunning aan in Hongarije en kreeg daarvoor een boete opgelegd van de Hongaarse toezichthouder. De Hongaarse rechter legde aan het Europese Hof de vraag voor of de Hongaarse regelgeving strijdig is met het Unierecht en zo ja, of de toezichthouder dan boetes mag opleggen wegens het aanbieden van kansspelen zonder vergunning. Lees meer.

Geen nieuwsbrief in juli

In verband met de vakantieperiode brengt de Kansspelautoriteit geen nieuwsbrief uit in de maand juli. Lees meer.