Nieuwsbrief 2 april 2020

nieuwsbrief header
2 april 2020

De Kansspelautoriteit verstuurt periodiek een nieuwsbrief. Volg de Ksa  ook op  Twitter, Facebook  en Linkedin.

Bekijk de online versie

Oproep EGBA: misbruik coranavirus niet

SpeakerDe European Gaming & Betting Association (EGBA) heeft deze week in een persverklaring aanbieders van kansspelen opgeroepen de huidige coranacrisis niet te misbruiken. De EGBA reageert hiermee op advertentie-uitingen als  'Coronavrij gokken' en varianten hierop.

De Kansspelautoriteit trok eerder aan de bel over dit soort praktijken en maakte op 19 maart bekend dit als een 'boeteverhogende omstandigheid' van minstens 50.000 euro te beschouwen.

Research partner Ksa Dick de Bruin overleden

dickdebruinDick de Bruin, research partner bij de Kansspelautoriteit, is woensdag 25 maart op 59-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van longkanker. Dick de Bruin was sinds 2016 verbonden aan de Ksa. Hij was een zeer ervaren onderzoeker op het gebied van verslavingspreventie. In de ruim drie jaar dat Dick de Bruin verbonden was aan de Ksa, schreef hij drie onderzoeksrapporten en zorgde zo voor veel kennis in de organisatie over hoe gokverslaving te voorkomen. De Ksa zal hem zeer missen en wenst zijn nabestaanden veel sterkte toe.

Blog René Jansen: Corona

Portret René JansenVoorzitter van de raad van bestuur van de Kansspelautoriteit René Jansen schrijft in zijn maandelijkse blog uiteraard over het coronavirus, en dan met name over de gevolgen voor de kansspelsector en de dagelijkse gang van zaken bij de Ksa. 'Laten we hopen dat het virus snel kan worden ingedamd, de beperkende maatregelen niet al te lang hoeven te duren en dat de economische gevolgen te overzien zijn.'

Wat is een promotioneel kansspel?

Logo FacebookWat is een promotioneel kansspel en is daar een vergunning voor nodig? Een speelhal en een speelcasino: is dat hetzelfde? Hoeveel kansspelautomaten zijn er eigenlijk in Nederland? Is er verschil tussen een speelautomaat in een speelhal en een speelautomaat in een horecagelegenheid? De Kansspelautoriteit beantwoordt dit soort vragen op haar pagina op Facebook.