Nieuwsbrief

nieuwsbrief header
11 maart 2019

De Kansspelautoriteit verstuurt elke 2 weken een nieuwsbrief. Volg ons ook op  Twitter (Twitter), Facebook ( Facebook) en Linkedin (Linkedin).

Bekijk de online versie

Ksa toetst document over hoe gokverslaving te voorkomen

Kansspelverslaving jongeman 1De Kansspelautoriteit (Ksa) vraagt vanaf vandaag (maandag 11 maart 2019) aan marktpartijen en andere betrokkenen te reageren op de Leidraad Zorgplicht. In dit document schetst de Ksa  maatregelen die minimaal noodzakelijk zijn om gokverslaving te voorkomen. Om het document toe te lichten en eventuele vragen te beantwoorden worden er de komende weken vijf bijeenkomsten georganiseerd.

Winnaars Ksa Scriptieprijs bekend

Winnaars scriptieprijsDe winnaars van de jaarlijkse scriptieprijzen van de Kansspelautoriteit zijn bekend. Olivier Flinterman (Erasmus Universiteit Rotterdam) is de winnaar van de Master Scriptieprijs, Tom Schoolderman wint de Bachelor Scriptieprijs. Olivier Flinterman schreef een scriptie over kansspelbelasting, Tom Schoolderman boog zich over loot boxes. De prijsuitreiking vindt plaats op 13 mei 2019 van 15 tot 17 uur bij de Kansspelautoriteit in Den Haag. De prijswinnaars presenteren op deze bijeenkomst hun scripties. Meer informatie over het aanmelden en het programma volgt binnenkort.

Toezichtagenda 2019 vastgesteld

pixabayDe Kansspelautoriteit (Ksa) heeft de Toezichtagenda 2019 vastgesteld. De prioriteiten zijn: voorkomen dat minderjarigen deelnemen aan kansspelen; voorkomen dat mensen kansspelverslaafd raken;  tegengaan van illegaal aanbod; en bewerkstelligen dat aanbieders van kansspelen op terughoudende wijze reclame maken.

Product promoten met kansspel - mag dat?

Facebook logoIs een meerjarige loterij iets anders dan een incidentele loterij? Een kansspel organiseren om een product te promoten - mag dat? Hoeveel soorten speelautomaten zijn er? Wat is een arcadehal? De Kansspelautoriteit beantwoordt deze en andere vragen op haar pagina op Facebook.

Tijdpad Wet Kansspelen op afstand

Nu het wetsvoorstel Kansspelen op afstand door de Eerste Kamer op 19 februari is aangenomen, komen er bij de Kansspelautoriteit vragen binnen over wanneer de markt voor online kansspelen open gaat. Dit antwoord is helaas nog niet te geven. De Wet Kansspelen op afstand moet nu nader worden uitgewerkt in lagere regelgeving. Aansluitend kan de Ksa vergunningvoorwaarden maken, waarna vergunningsaanvragen kunnen worden ingediend. Zodra er meer duidelijkheid is over het tijdpad zal de Ksa dit bekendmaken via de website en haar kanalen op sociale media.

Kansspelautoriteit tijdpad