Nieuwsbrief

nieuwsbrief header
10 januari 2019

De Kansspelautoriteit verstuurt elke 2 weken een nieuwsbrief. Volg ons ook op  Twitter (dagelijks nieuws), Facebook ( informatie voor consumenten) en Linkedin (organisatienieuws en vacatures).

Bekijk de online versie

Recordhoogte aan boetes in 2018: 1,7 miljoen euro

Bankbiljetten pixabayDe Kansspelautoriteit legde in 2018 voor ruim 1,7 miljoen euro aan boetes op. Dit is het hoogste boetebedrag sinds de oprichting van de Ksa in 2012.

Behalve 7 bestuurlijke boetes waren er in 2018 12 lasten onder dwangsom en 4 lasten onder bestuursdwang. 5 van de 7 bestuurlijke boetes werden er opgelegd in verband met het aanbieden van online kansspelen aan Nederlandse consumenten. Onder het huidige wettelijke regime is het niet mogelijk een vergunning te krijgen voor online kansspelen. Mogelijk gaat dat veranderen: 5 februari behandelt de Eerste Kamer het Wetsvoorstel Kansspelen op afstand. Dit wetsvoorstel maakt het onder strikte voorwaarden mogelijk een vergunning te krijgen voor het aanbieden van online kansspelen. Lees verder

Lesprogramma: Gokken is meer dan een spelletje

Leerlingen in de klasScholieren zien gokken op uitslagen van sportwedstrijden als een spelletje, als een uitdaging. Geld verliezen is het gevolg van een verkeerde inschatting, niet van gokken.

Dat blijkt tijdens de lessen van het lesprogramma MoneyWays, ontwikkeld door Diversion en Nibud en met inbreng van de Kansspelautoriteit. Tijdens deze lessen leren scholieren omgaan met geld en de verleidingen die daarmee gepaard gaan. Soms gaat het over gokken. Dat het daarbij om méér gaat dan een onschuldig spelletje, zien de leerlingen in als ze langer over het onderwerp doorpraten. Voorkomen van kansspelverslaving en bescherming van kwetsbare groepen zijn belangrijke doelstellingen van de Ksa.

Lees een reportage uit een klas

Illegaal exploiteren speelautomaten: Ksa in gelijk gesteld

Rechter hamerDe Raad van State, de hoogste bestuursrechter, heeft op woensdag 2 januari 2019 de Kansspelautoriteit (Ksa) in het gelijk gesteld in een zaak die ging over het illegaal exploiteren van speelautomaten.
De Ksa had de betreffende vennootschap in 2016 een last onder bestuursdwang opgelegd wegens het zonder vergunning exploiteren van speelautomaten. Een last onder bestuursdwang is erop gericht een overtreding van de wet te beëindigen. De vennootschap was van mening dat de last onder bestuursdwang niet terecht was, omdat er een aanvraag voor een vergunning liep en er dus uitzicht zou zijn op legalisatie. De Ksa wees deze aanvraag echter af, en had een eerdere aanvraag al buiten behandeling gesteld. De Raad van State oordeelt in zijn uitspraak van 2 januari dat de Ksa rechtmatig heeft gehandeld.

Een vakantiewoning verloten; mag dat?

Facebook logoEen vakantiewoning verloten: mag dat? Hoeveel soorten speelautomaten zijn er? Wat is een arcadehal? Waarom zijn (ex-)topsporters vatbaar voor gokverslaving? Wat moet je doen voor een vergunning voor een eenmalige loterij? De Kansspelautoriteit beantwoordt deze en andere vragen op haar pagina op Facebook

Volg de Kansspelautoriteit op Facebook

4 vacatures bij de Ksa

Inspecteur Ksa4 vacatures bij de Kansspelautoriteit, de toezichthouder op de markt voor de kansspelen. Gezocht worden een ervaren allround toezichthouder (S12/13), een toezichthouder (S11) en twee senior inspecteurs handhaving (S11/12). Meer weten over deze boeiende vacatures bij een dynamische organisatie?

Lees verder