Kansspelautoriteit, mei 2017

Nieuwsbrief footer
Nieuwsbrief, 30 mei 2017

Joop Pot

Interview met bestuurslid Kansspelautoriteit Joop Pot over verslavingspreventie. 'Aanbieders van kansspelen in Nederland hebben een wettelijke zorgplicht: zij moeten kansspelverslaving zoveel mogelijk voorkomen.'

Verder in deze nieuwsbrief:

  • Vijf jaar Kansspelautoriteit: Veilig spelen op een eerlijke markt;
  • Interview Jan Suyver, bestuursvoorzitter Kansspelautoriteit en Sigrid van Aken, directeur Goede Doelen Loterijen;
  • Kansspelautoriteit zet nieuwe stap in bestrijden van kansspelen op afstand;
  • Nieuwe publicatie Kansspelautoriteit:  factsheet verslavingspreventie;
  • Interview Joop Pot, bestuurslid Kansspelautoriteit;
  • Jan Suyver, bestuursvoorzitter reikt certificaten uit aan handhavingsambtenaren van de gemeente Dordrecht;
  • Jaarverslag 2016 beschikbaar in het Engels.

VIJF JAAR NEDERLANDSE KANSSPELAUTORITEIT: VEILIG SPELEN OP EEN EERLIJKE MARKT

De Nederlandse Kansspelautoriteit bestaat in 2017 vijf jaar. Om dit te vieren, organiseerde de Kansspelautoriteit een Lustrumbijeenkomst op 29 mei 2017 in Nieuwspoort. Lees meer over deze dag en zie de video voor een impressie.

EEN LUSTRUMGESPREK MET DE KANSSPELAUTORITEIT EN EEN VERTEGENWOORDIGER UIT DE KANSSPELSECTOR

Benieuwd naar de samenwerking tussen de Kansspelautoriteit en een kansspelaanbieder. Lees het interview met bestuursvoorzitter Jan Suyver en Sigrid van Aken, directeur van de Goede Doelen Loterijen. Lees meer.

KANSSPELAUTORITEIT ZET NIEUWE STAP IN BESTRIJDEN VAN KANSSPELEN OP AFSTAND

De Nederlandse Kansspelautoriteit zet een nieuwe stap in het bestrijden van kansspelen op afstand (online) die zich richten op de Nederlandse markt. De Kansspelautoriteit (Ksa) start dit jaar ook een thematische actie tegen kansspelen online waaraan minderjarigen kunnen deelnemen. Lees meer.

'IEDERE KANSSPELAANBIEDER HEEFT EEN MAATSCHAPPELIJKE VERANTWOORDELIJKHEID'

Aanbieders van kansspelen in Nederland hebben een wettelijke zorgplicht: zij moeten kansspelverslaving zoveel mogelijk voorkomen. De Nederlandse Kansspelautoriteit kijkt of de aanbieder daar beleid voor heeft en dat ook uitvoert. Lees het interview met Joop Pot.

RESULTAAT OPLEIDING HANDHAVINGSPARTNERS: 'SAMEN PAKKEN WE ONDERMIJNING IN GEMEENTEN AAN'

De Nederlandse Kansspelautoriteit reikte op 16 mei 2017 certificaten uit aan handhavingsambtenaren van de gemeente Dordrecht. Zij volgden de opleiding van de Kansspelautoriteit die hen in staat stelt illegale gokactiviteiten te herkennen. Elf medewerkers van de afdeling Handhaving ontvingen het certificaat uit handen van bestuursvoorzitter Jan Suyver, in het bijzijn van wethouder Piet Sleeking. Lees meer.

NIEUWE PUBLICATIE KANSSPELAUTORITEIT: FACTSHEET VERSLAVINGSPREVENTIE

De Kansspelautoriteit vindt het van groot belang dat kansspelverslaving voorkomen en beperkt wordt. In de factsheet kansspelverslaving leest u hoe de Kansspelautoriteit invulling geeft aan die rol. Lees meer.

JAAR VERVESLAG 2016 NU OOK BESCHIKBAAR IN HET ENGELS

Het jaarverslag 2016 van de Kansspelautoriteit is nu ook beschikbaar in het Engels. U kunt het annual report met de titel ‘Gaming safely in a fair market’ downloaden. Lees meer.