Ksa: technische specificaties Cruks bekend

22 juni 2020

De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft vandaag (22 juni 2020) de technische specificaties en de aansluitprocedure bekendgemaakt voor het Centraal Register Uitsluiting Kansspelen (Cruks). Hiermee kunnen kansspelaanbieders zich voorbereiden op de inwerkingtreding van de Wet Kansspelen op afstand.

Digitaal loket

De Ksa opent vanaf 25 juni een (digitaal) loket om eventuele vragen over de aansluiting van kansspelaanbieders op Cruks te beantwoorden. De Ksa geeft via e-mail antwoord op deze vragen. Ook wordt er via video conferencing uitleg gegeven. Stel uw vragen via info@kansspelautoriteit.nl o.v.v. ‘Uitleg techniek aansluiten Cruks’ en de naam van uw organisatie. U ontvangt spoedig bericht van de Ksa. De uitleg is in dit stadium bedoeld voor de aanbieders van landgebonden (fysieke) kansspelen. Toekomstige aanbieders van online kansspelen worden op een later moment voorgelicht. Zij kunnen wel alvast de technische specificaties tot zich nemen.

Testomgeving

Verder komt er vanaf 13 juli ook een testomgeving beschikbaar. Kansspelaanbieders met een vergunning voor landgebonden kansspelen (en leveranciers) kunnen in deze omgeving hun aansluiting op Cruks testen. Op aanvraag worden afspraken ingepland. Het testen is in dit stadium bedoeld voor landgebonden aanbieders. Zie voor meer informatie over de testomgeving de pagina Aansluitprocedure Cruks landgebonden aanbieders kansspelen.

Nieuwe wet

Het Centraal Register Uitsluiting Kansspelen (Cruks) is een gevolg van de nieuwe Wet Kansspelen op afstand. Cruks is een belangrijk middel in het tegengaan van gokverslaving.

Meer informatie

Vragen over Cruks? Neem contact op via info@kansspelautoriteit.nl