Ksa toetst plannen voor 2019

21 januari 2019

De Kansspelautoriteit (Ksa) vraagt vanaf vandaag (maandag 21 januari 2019) betrokkenen te reageren op haar Toezichtagenda 2019 (pdf, 289 kB). De toezichthouder op de markt voor de kansspelen toetst hiermee de plannen voor het komende jaar. Behalve deze openbare consultatie worden ook marktpartijen en andere partijen rechtstreeks uitgenodigd commentaar te leveren op de plannen.

In de Toezichtagenda, een jaarlijks terugkerend document, beschrijft de Ksa hoe zij invulling geeft aan haar doelstellingen. Dat zijn bescherming van de consument, voorkomen van kansspelverslaving en tegengaan van illegaliteit en criminaliteit.

Risicothema’s

De Toezichtagenda is opgebouwd aan de hand van een aantal ‘risicothema’s’. Dat zijn deelname door minderjarigen, illegaal aanbod en criminaliteit, verslavingspreventie en reclame/werving. Per thema wordt steeds aangegeven wat er al is gedaan, wat de Ksa wil bereiken en hoe ze dat wil gaan doen.

3937.1004 Illustraties kansspelen_Oog_440x160_RGB

Reacties

Iedereen dit dat wil kan reageren op de inhoud van de agenda. Reacties kunnen tot en met maandag 11 februari 2019 worden ingezonden onder vermelding van ‘consultatie Toezichtagenda’ via info@kansspelautoriteit.nl of per post (Ksa, Postbus 298, 2501 CG Den Haag).

De definitieve versie van de Toezichtagenda 2019 wordt na vaststelling op de website van de Ksa gepubliceerd.