Speech René Jansen bij Gaming in Holland

17 december 2019

René Jansen, voorzitter van de Kansspelautoriteit, sprak vanmorgen tijdens een bijeenkomst van het platform Gaming in Holland.

René Jansen nam zijn gehoor mee inzake de Wet Kansspelen op afstand. Deze wet, die in februari door de Eerste Kamer werd aangenomen, legaliseert  in Nederland online gokken. Ook scherpt de wet eisen op het gebied van verslavingspreventie aan.

Portret René Jansen

Meningen verdeeld

Nederland is één van de laatste landen in de Europese Unie die online gokken legaliseert. Doordat landen allemaal eigen gokwetgeving hebben, zal de procedure om een vergunning te krijgen in Nederland toch anders zijn dan in andere landen, vertelde René Jansen. 'Het heeft in Nederland lang geduurd voordat er een wet kwam die de online markt reguleert. De meningen in Nederland zijn zeer verdeeld over gokken. Dat heeft geresulteerd in een grondige en minutieus uitgewerkte wet'. Jansen waarschuwde vergunningaanvragers er dan ook voor niet te licht te denken over de procedure straks.

Planning

De verwachting is dat de Wet Kansspelen op afstand op 1 januari 2021 van kracht wordt. Vanaf die datum kunnen dan vergunningsaanvragen worden ingediend. De online markt gaat vervolgens een half jaar later open.

Zie ook

Integrale speech (Engels)